ODS se musí semknout a ukázat se voličům jako jednotná strana, míní Řápková

04.09.2013 17:45

Bývalá chomutovská primátorka a poslankyně Ivana Řápková se rozhodla, že nepovede kandidátku ODS v Ústeckém kraji. Jak to ovlivní občanské demokraty a jaké budou mít nakonec výsledky ve volbách? Na to Řápková odpovídala v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

ODS se musí semknout a ukázat se voličům jako jednotná strana, míní Řápková
Foto: Archiv
Popisek: Ivana Řápková

Řápková vysvětlila, že chtěla vést kandidátku jenom v případě, že bude mít většinovou podporu. Podle ní by se ODS měla semknout a ukázat se voličům jako jednotná strana.

Strana bude mít úspěch, jen pokud se semkne a podpoří svého lídra

„Podpora by byla zhruba šedesátiprocentní, a tak jsem se rozhodla nekandidovat. Jak se mohu spolehnout na pomoc ve volební kampani od oblastí, které byly proti tomu, abych se objevila na kandidátce?“ zeptala se v pořadu na ČRo.

Podle Řápkové by podpora měla být alespoň devadesát procent. „Aby měla ODS úspěch, tak lídr za sebou musí mít dobrý tým a podporu. Jestli je to padesát jedna nebo šedesát procent, tak je to málo,“ míní exposlankyně.

Bojujeme o to, abychom zůstali velkou stranou. Někteří si to neuvědomili

Ve Dvaceti minutách Řápková prohlásila, že ve volbách nebude kandidovat. Vyloučila tak spekulace, že by mohla kandidovat za některé hnutí, ve kterém se shromažďují příznivci Václava Klause. „Pokud jsem se rozhodla, že za ODS kandidovat nebudu, tak nebudu kandidovat vůbec,“ slíbila.

„Nechápu vnitřní souboj v ODS. Tam jde o to, abychom se semkli a byli jednotní. Jedná se o boj o pozice. Ale o jaké pozice? My bojujeme o to, abychom zůstali velkou stranou. Boj o to, abychom zůstali ve hře,“ připomněla Řápková a povzdechla si, že její kolegové si to neuvědomili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…