ODS vyzývá občany, aby navrhovali, jakou byrokracii zrušit

16.03.2017 12:06

ODS chce radikálně omezit byrokracii a vyzývá občany, aby jí navrhovali největší absurdity, které by bylo vhodné zrušit. Předložené body chce zapracovat do svého volebního programu, který představí 22. dubna v Praze. Novinářům to dnes řekl předseda strany Petr Fiala. Zprávu přinesla ČTK.

ODS vyzývá občany, aby navrhovali, jakou byrokracii zrušit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Českou republiku dusí obrovské množství byrokracie, administrativy, papírování. Komplikuje to život živnostníkům, podnikatelům, každému, kdo něco dělá, kdo aktivně pracuje,“ řekl Fiala. „S byrokracií musíme skoncovat. Ne nějakými kosmetickými úpravami, že to, co je tady na papíře, překlopíme do elektronické podoby a pak to znovu budeme tisknout na papír, to chce úplně jiný přístup,“ doplnil.

ODS proto vyhlásila kampaň, v níž se bude na internetu obracet na jednotlivé profesní skupiny a získávat od nich informace, jaké vyhlášky jim nejvíc překáží. Následně se chce zasadit o zrušení vyhlášek a zákonů, které považuje jak strana, tak občané za nadbytečné. „Chceme vytvořit veřejný tlak na to, aby téma boje s byrokracií bylo důležitým tématem, které se bude uskutečňovat po příštích volbách,“ řekl Fiala.

„Chceme, aby se opravdu změnil postoj státu vůči lidem, aby stát lidem sloužil, nebyl vypasený pašík, který se vůči nim chová arogantně a přenáší na ně velkou část svých vlastních úkonů,“ doplnil místopředseda ODS Martin Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…