ODS získala loni na darech přes 93 milionů korun

31.03.2012 8:24

Vládní občanští demokraté získali v loňském roce dary převyšující 93 milionů korun, informoval dnes ČTK mluvčí strany Tomáš Bartovský. Strana dnes do Poslanecké sněmovny předložila kopie všech 244 smluv od dárců, kteří v roce 2011 ODS věnovali více než 50.000 korun.

ODS získala loni na darech přes 93 milionů korun
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Mezi firmami, které ODS přispěly nejvyšší částkou, je podle Bartovského společnost Technobal s.r.o. z Olomouce s darem 3,4 milionu korun. Technobal poskytuje služby v oblasti vázání a balení zboží.

Zisk 140 milionů

Celkem 2,5 milionu korun poskytla makléřská a pojišťovací společnost Insurance Broker Service, 1,9 milionu věnovala Otherm Praha vyrábějící okna a dveře, 1,735 milionu ODS poskytl prodejce pevných paliv Kraspo a 1,7 milionu pak firma KBJ, která se zaměřuje na zprostředkovatelskou činnost v obchodu, službách a pronájmech nemovitostí.

ODS vykázala loni zisk po zdanění 140,4 milionu korun. Její příjmy byly zhruba 393 milionů korun, náklady činily 241,1 milionu. Výše půjček a úvěrů činila ke konci roku 67,6 milionu. Kromě státního příspěvku a darů vylepšil rozpočet strany především prodej sídla na Malé Straně. 

"V nevolebním roce 2011 neuzavřela ODS darovací smlouvy se svými tradičními sponzory z řad významných sportovců, jako je hokejista Jaromír Jágr nebo tenisté Tomáš Berdych a Karel Nováček," uvedl Bartovský. Na základě předběžných jednání podle něj ODS počítá s podporou těchto osobností v letošním roce, kdy ji čekají krajské a senátní volby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…