Občané promluvili, jak si váží svých ministrů. Kdyby bylo po jejich, letí z vlády Dienstbier a Herman

11.11.2016 14:19

Agentura SANEP se v listopadu lidí znovu zeptala, komu ve vládě důvěřují nejvíc. Žebříčku důvěryhodnosti kraluje šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš. Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) je v tomto průzkumu až šestý a úplně poslední skončil ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Tvrdý pád zažil ministr kultury Daniel Herman.

Občané promluvili, jak si váží svých ministrů. Kdyby bylo po jejich, letí z vlády Dienstbier a Herman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování zástupci vlády

Ministru financí, šéfovi hnutí ANO a majiteli Agrofertu důvěřuje takřka 46 procent dotázaných voličů. Stříbrnou příčku obsadil ministr obrany Martin Stropnický (ČSSD). Pomyslný stupínek vítězů uzavírá první sociální demokrat Lubomír Zaorálek, ministr zahraničí. Tomu důvěřuje 34,7 procenta dotázaných. Před šestým Sobotkou, jemuž důvěřuje necelých 30 procent lidí, se na čtvrtém místě umístil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, která se na pátou příčku dostala se ziskem 30,1 procenta.

Celý žebříček uzavírá ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier, kterého za důvěryhodného označilo jen 11,1 procenta občanů. Předposlední se umístil ministr kultury Daniel Herman, který je na tom ovšem o poznání líp než Dienstbier, poněvadž ho za důvěryhodného označilo 18,2 procenta dotázaných. Třetí od konce se umístil ministr pro životní prostředí Richard Brabec (ANO) se ziskem důvěry u 24,8 procenta občanů.

Celý průzkum naleznete zde

V porovnání s obdobným průzkumem z května 2016 si Andrej Babiš polepšil o 5,3 procenta. Skokanem pololetí se stal ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který ještě v květnu držel v průzkumu předposlední příčku. Teď si polepšil o více než 16 procent, což mu stačilo k obsazení třetího místa. Naproti tomu nejhorší propad zažil ministr kultury Daniel Herman, který byl v květnu na 11. místě z 17 členů vlády. Za pů roku ztratil důvěru 8 procent lidí. Milan Chovanec, který v květnu 2016 držel druhou příčku, v listopadu ztratil 7,3 procenta a se ziskem 33,1 procenta důvěry občanů skončil čtvrtý. Sobotka ztratil důvěru u 7,1 procenta občanů. Poslední Dienstbier ztratil z důvěryhodnosti 1 procento.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…