Obecní blb. Další perla z války Zemana a jeho nepřátel

18.10.2016 6:32

Poslanec Jiří Zlatuška (ANO) nevěřícně hledí na slovní bitku mezi Hradem a dispečery letového provozu, v níž se mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček snaží obhájit pozdní příchod české hlavy státu na státní pohřeb Michala Kováče. Zlatuška si při hodnocení této kauzy věru nebral ubrousek před ústa a označil Ovčáčka za „obecního blba“.

Obecní blb. Další perla z války Zemana a jeho nepřátel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Český prezident Miloš Zeman přijel pozdě na pohřeb prvního slovenského prezidenta Michala Kováče. Na tuto skutečnost upozornila jak slovenská, tak česká média a mluvčí prezidenta se jal Zemana hájit. Znovu hovořil o nepřijatelném útoku na hlavu státu ze strany buranských novinářů a tzv. pražské kavárny. Přidal vysvětlení, že za zpoždění českého letounu mohlo počasí. Zpětná analýza dat o počasí na trase letu však toto vysvětlení zpochybňuje.

Ovčáček proto přidal další vysvětlení. Napsal, že za zpoždění letu nesou odpovědnost letečtí dispečeři, kteří se však proti tomuto tvrzení rychle a důrazně ohradili. Vedoucí vnějších vztahů Řízení letového provozu ČR Richard Klíma pro Český rozhlas prohlásil, že sám pilot letu požádal o start letounu o pět minut později, než měl, a dispečeři museli nechat přistát jiný letoun. Pokud by se zachovali jakkoli jinak, ohrozili by bezpečnost na letišti a lidské životy v přistávajícím letounu, což nelze připustit.

Když se na tuto přestřelku dívá poslanec Jiří Zlatuška, má za to, že s „obecními blby“ to bývá složité, když se z nich dělají mluvčí prezidenta.

„Kategorie obecního blba bývala v minulých méně politicky korektních letech vyhrazena pro osoby, které pro posměch ostatních potulovaly po návsi. Když se z nich dělají prezidentští mluvčí, nabývá to zcela jiných grádů. (A nemám nic proti politické korektnosti – ta s sebou adoraci ukrutné blbosti sama o sobě nenese.),“ napsal zákonodárce na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…