Oběť kampaně MeToo: Americký zákonodárce obviněný z osahávání nezletilé se zastřelil

15.12.2017 11:51

Zákonodárce Spojených států Dan Johnson zastupující stát Kentucky spáchal sebevraždu. Podle informací deníku The Guardian neunesl obvinění ze sexuálního obtěžování v kampani MeToo. Jedna z žen politika obvinila, že ji jako sedmnáctiletou líbal a osahával. Mělo k tomu dojít v roce 2012.

Oběť kampaně MeToo: Americký zákonodárce obviněný z osahávání nezletilé se zastřelil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Sedmapadesátiletý Dan Johnson se stal zákonodárcem za stát Kentucky v roce 2016. Jako Republikán v tomto státě zvítězil takřka po sto letech. Stát byl považován za baštu levicových Demokratů. V roce 2017 byl však zákonodárce obviněn jednou z žen v rámci kampaně MeToo, že ji jako sedmnáctiletou nevhodně obtěžoval. V roce 2013 ji prý měl líbat a nevhodně osahávat. Mělo k tomu dojít ve sklepě jeho domu.

Šerif okresu Bullitt County ve státě Kentucky Donnie Tinnell oznámil, že se zákonodárce zastřelil.

Několik dnů před sebevraždou však Dan Johnson obvinění odmítl, označil ho za lživé a policie mu v podstatě dala za pravdu, když obvinění prošetřila a odložila. Dan Johnson vstoupil do povědomí veřejnosti, když na sociální síti Facebook sdílel příspěvky, v nichž se o manželce bývalého prezidenta Michelle Obamové mluvil jako o opici. Republikánští kolegové vyzvali Dana Johnsona, aby se z politického boje stáhl, ale on tuto výzvu odmítl a nakonec dokonce vyhrál. Sluší se však také dodat, že příspěvky, v nichž byla Michelle Obamová přirovnána k opici, později zmizely.

Dan Johnson však v týdnu po tiskové konferenci na sociální síti Facebook také napsal, že trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která mu dříve či později znemožní dál žít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…