Objevila se výbušná studie o kriminalitě migrantů v Německu

03.01.2018 19:41

Studii vypracovali na žádost německého ministerstva pro rodinnou politiku kriminologové z Univerzity aplikovaných věd ve švýcarském Zurichu. Studie se zaměřila na zvýšený výskyt kriminality, který se objevil v Německu během uplynulých dvou let. Výsledky studie zveřejnila německá tisková agentura DPA. Zabývá se jí i britský bulvár Daily Mail.

Objevila se výbušná studie o kriminalitě migrantů v Německu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Přistěhovalecká čtvrť Neukölln v Berlíně

Podle serveru německé veřejnoprávní televize Deutsche Welle (DW) studie rovněž naznačuje, že existuje souvislost mezi zvýšeným výskytem kriminálních činů v dolnosaském regionu a významně vyšším přílivem uprchlíků, kteří do země proudí.

Podle studie policie v letech 2015 a 2016 zaregistrovala více než desetiprocentní nárůst (10,4 procenta) v počtu hlášených násilných činů, ze kterých bylo možné celkem 92,1 procenta přiřadit na vrub migrantům. Jenže autoři studie Christian Pfeiffer, Dirk Baier a Sören Kliem rovněž varují před zjednodušováním. Část tohoto čísla je totiž podle nich způsobena tím, že násilné činy spáchané migranty jsou hlášeny dvakrát častěji než činy, které spáchají občané německé národnosti.  

Klíčem k integraci je jazyk

Výzkumníci rovněž v této souvislosti zmiňují potřebu integrace. „První prioritou je jazyk, jazyk, jazyk,“ sdělil DW Baier. „Je to proto, že jazyk vždy slouží k integraci do společnosti a když jazyk neovládáte, tak stát se součástí společnosti začne být extrémně obtížné,“ dodal.

Dalším faktorem, jak píše Deutsche Welle, je i věk migrantů. Podle studie jsou totiž muži ve věku 14 až 30 let náchylnější k páchání trestných činů více než ostatní. A právě muži v této věkové kategorii podle výzkumníků představují největší část migrantů, kteří dorazili do dolnosaského regionu.  

Autoři studie rovněž zmiňují, že existují významné rozdíly, co se týče zemí, ze kterých migranti přicházejí. Příchozí ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu mají údajně páchat výrazně méně násilných činů než ti, kteří přicházejí ze Severní Afriky.

Málo žen...

Dalším faktorem, kterou studie zmiňuje, je nedostatek žen mezi běženci. Výzkumníci totiž přišli na to, že pouze čtvrtinu z celkového počtu migrantů tvoří ženy. Tato skutečnost vede k tomu, že je mnoho z běženců zanecháno v izolovaných mužských skupinách bez svých manželek, matek a sester.

Od roku 2015 do Německa dorazilo více než milion běženců. Mnoho do země prchlo před chudobou a válečnými konflikty zmítajícími území Afriky, Asie a Středního východu. Studií se zabýval i britský bulvární deník Daily Mail.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…