Obrana nakoupí zařízení pro dálkové ovládání terčů

28.04.2018 22:30

Ministerstvo obrany plánuje nákup zařízení pro dálkové ovládání terčů nebo nákup kryptomateriálu pro letadla české armády. Hodnota dvou zakázek bude dohromady asi 120 milionů korun. Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) informace o zakázkách předloží na pondělním zasedání kabinetu. ČTK to sdělil Jakub Fajnor z tiskového oddělení Ministerstva obrany.

Obrana nakoupí zařízení pro dálkové ovládání terčů
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

Dodavatelem zařízení pro dálkové ovládání terčů je česká společnost Spame. Jí vyráběná zařízení budou určena pro jednotlivé střelnice ve vojenských výcvikových prostorech Březina, Libavá, Boletice a Hradiště. „Uvedené zařízení pro dálkové ovládání terčů bylo vyvinuto na základě specifikace Armády ČR k vybavení jednotlivých střelnic a tím vytvoření schopnosti střelnic vytvářet specifické taktické situace při bojových střelbách a taktických cvičeních s bojovou střelbou,“ poznamenal Fajnor. Předpokládaná hodnota zakázky činí 58 milionů korun bez DPH.

Kryptomateriál CCI (Cryptographic Controlled Item) je určen pro modernizaci armádních letadel CASA, Gripen, L-159, vrtulník Mi-171Š a pro novou radarovou techniku 26. pluku velení, řízení a průzkumu. Dodavatelem bude vláda USA, kterou zastoupí Agentura DSCA (Defense Security Cooperation Agency).

Podle Fajnora jde o pořízení kryptomodulů k palubním i pozemním radarovým dotazovačům a odpovídačům, o nákup modulů a čipů modulu, který umožňuje příjem „vojenského“ signálu GPS chráněného krypto klíčem, o nákup radiostanic pro utajenou a rušení odolnou hlasovou komunikaci a nákup příslušných plniček kryptografických klíčů. „Realizace předmětné veřejné zakázky je nezbytná pro splnění požadavků, které se ČR zavázala plnit a vyčleňovat ve prospěch NATO,“ uvedl Fajnor. Předpokládaná hodnota zakázky je 62 milionů bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …