Obstrukce kvůli restitucím nebudou, odpovídá Dolejš čtenáři

13.06.2012 21:54

Poslanec za KSČM Jiří Dolejš odpovídá čtenáři ParlamentníchListů.cz na dotaz ohledně možnosti blokování církevních restitucí. Podle něj k tomu opozice příliš možností nemá.

Obstrukce kvůli restitucím nebudou, odpovídá Dolejš čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„Obstrukce mohou jen získat něco času či zdůraznit problém. Jinak samozřejmě záleží na svornosti hlasovacích bloků. Pokud si vláda udrží svoji většinu, tak samozřejmě si své návrhy schválí,“ myslí si poslanec.

Komunista čtenáři, který restituce považuje za prasárnu, vysvětlil, že možnosti obstrukcí či jiného protahování jen znamená posunutí zákona o několik dní, ale nezabrání mu.

„Vyčlenění jiných hodin pro třetí čtení návrhu zákona lze vetovat, ale pokud má vláda v tomto punktu stále většinu, tak naděje je spíše v rozhodnutí senátu které lze přehlasovat majoritou 101 a případné veto prezidenta rovněž. Takže jedině tlak veřejnosti na konkrétní koaliční poslance je to, co může pomoci,“ uvedl Dolejš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…