Obvodní soud bude řešit spor Altnerových dědiců a ČSSD

11.06.2021 7:20

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes bude projednávat spor mezi dědici zemřelého právníka Zdeňka Altnera a vládní stranou ČSSD. Podle původního verdiktu, který zrušil Nejvyšší soud, měla sociální demokracie dědicům vyplatit přes 300 milionů korun za právní služby, které jí Altner poskytl ve sporu o její sídlo, Lidový dům. ČSSD nárok odmítá.

Obvodní soud bude řešit spor Altnerových dědiců a ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Smlouvu o zastupování ČSSD uzavřel s Altnerem v roce 1997 tehdejší šéf strany, současný prezident Miloš Zeman. Sociální demokracie následně ve sporu o Lidový dům uspěla.

Obvodní soud Altnerovi přiznal za jeho služby 18,5 milionu korun a také smluvní pokutu 318 milionů, rozsudek však Nejvyšší soud zrušil. V rozhodnutí uvedl, že smluvní ujednání o odměně pro Altnera za právní služby nebylo dostatečně určité. Není podle něj také jasné, co konkrétně advokát pro stranu vykonal. Altner již zemřel, odměny se nyní domáhají jeho potomci Patrik a Veronika.

Na programu dnešního jednání je výslech čtyř svědků, mimo jiné Barbory Snopkové, která se v dané době starala sociálním demokratům o stranickou pokladnu, nebo notáře Václava Halbicha, jenž loni za práci, kterou odvedl pro ČSSD ve sporu o Lidový dům, vysoudil 16,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…