Odcházející ředitel CIA napomenul Donalda Trumpa za prostořekost. A nerozumí Rusku, uvedl

15.01.2017 18:45

Odcházející ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) John Brennan se ve svém rozhovoru pro televizní stanici Fox News opět pustil do nově zvolené hlavy USA Donalda Trumpa. Řekl o něm, že je prostořeký a nerozumí Rusku.

Odcházející ředitel CIA napomenul Donalda Trumpa za prostořekost. A nerozumí Rusku, uvedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Brennan uvedl, že budoucí prezident podle něj nechápe záměry, možnosti a skutky Ruska v mnoha částech světa. Při ospravedlňování Moskvy by pak měl být velmi opatrný.

Brennan se zároveň jal obhajovat rozhodnutí šéfů hlavních amerických tajných služeb o tom, informovat Trumpa o existenci kompra, které měla shromáždit Moskva. Rusko se přitom od kompromitujících informací distancovalo, stejně jako Trump – ten je označil za naprostý výmysl. Podle něj za únikem informace o kompromitujících složkách mohou stát americké tajné služby. Již dříve pak jejich činnost přirovnal k poměrům v nacistickém Německu. A právě to označil dnes Brennan za pobuřující. 

Původní text ZDE.

V rozhovoru s Fox News se pak Brennan pozastavil nad tím, že Trump nevěří americké zpravodajské komunitě. „Jaký signál to může vyslat?“ položil si otázku.

Závěrem pak prezidentovi poradil, aby byl ve svých veřejných projevech velmi ukázněný. „Živelnost není nic, co by ochránilo zájmy národní bezpečnosti, takže pokud mluví nebo na něco reaguje, měl by si uvědomit, že následky a dopady na USA mohou být dalekosáhlé,“ řekl Brennan závěrem s tím, že nejde jen o Trumpa, ale jde o Spojené státy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…