Odešel z TOP 09 a promluvil: Drsná slova výrazného činitele

17.01.2019 8:51

Exstarosta Prahy 1 Oldřich Lomecký kritizuje stranu TOP 09, z níž odešel loni v prosinci. Podle jeho slov totiž dříve konzervativní strana nabrala směr k liberálnímu aktivismu. Řekl to v rozhovoru pro deník N.

Odešel z TOP 09 a promluvil: Drsná slova výrazného činitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oldřich Lomecký

„Bylo špatné opustit politiku, která vznikla v roce 2009,“ míní k situaci v topce Lomecký, bývalý dlouholetý starosta Prahy 1. Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg však s jeho vyjádřeními nesouhlasí a uvádí, že Lomeckého slova vycházejí z uraženosti a ublíženosti. Podle něj je topka nadále strana budovaná na židovsko-křesťanském dědictví.

Původní text ZDE

Anketa

Zvažujete, že budete volit Jaromíra Soukupa?

65%
hlasovalo: 24812 lidí

Lomecký tvrdí, že tím, že se strana posouvá k liberálnímu aktivismu, znamená to totální zánik. „Konzervativní pravicoví voliči, které jsme měli, přejdou k ODS. A ti liberálně-aktivističtí budou volit Piráty nebo jiné skupiny,“ uvádí Lomecký ke svému odchodu ze strany a vyvrací, že by jeho odchod a následná kritika souvisely se špatným volebním výsledkem v Praze 1.  

V rozhovoru se Lomecký vrátil do roku 2014, kdy tvrdí, že sice strana odešla do opozice, ale měla zůstat u svých hodnot. „Názorový posun stranu strašným způsobem znevěrohodnil a voliči, kteří s ní začínali, se k ní už nikdy nevrátí,“ dodal.

Za svá slova se pak dočkal kritiky také od předsedy TOP 09 Jiřího Pospíšila. Ten uvádí, že Lomecký byl člověk, jehož politika stranu poškozovala. 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…