Odstoupím. Neodstoupím. Odvolám Babiše. Hrad se směje Sobotkovi. Toto všechno odpálil Ovčáček

05.05.2017 11:04

Pražský hrad už nebere premiéra Sobotku vážně. Ohledně návrhu na odvolání Andreje Babiše z vlády si prý počkají, zda si šéf ČSSD „svůj nejnovější přemet zase nerozmyslí“. Na Twitteru to napsal Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Odstoupím. Neodstoupím. Odvolám Babiše. Hrad se směje Sobotkovi. Toto všechno odpálil Ovčáček
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka demisi nedoručil. Na Hradě to ovšem nevěděli, ceremoniál před kamerami uspořádali

Premiér Bohuslav Sobotka znovu otočil. Demisi nepodá. Místo toho odešle prezidentu Zemanovi návrh na odvolání Andreje Babiše z vlády, o čemž uvažoval nejdříve. Hrad si na základě nejnovějšího rozhodnutí šéfa kabinetu tropí srandu.

„Podám demisi. Podám demisi tento týden. Podám demisi v polovině května. Nepodám demisi,“ zareagoval okamžitě na páteční premiérovu tiskovou konferenci Jiří Ovčáček, tiskový mluvčí prezidenta.

Podle jeho slov mění Bohuslav Sobotka názory takřka každou hodinu. „Takže raději počkáme, zda si svůj nejnovější přemet zase nerozmyslí,“ napsal hradní mluvčí.

„Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Zoufalý premiér se právě snaží stáhnout do bahna celou republiku,“ zněl v pořadí třetí Ovčáčkův příspěvek na Twitteru během několika minut.

Pro ParlamentníListy.cz následně Ovčáček svá vyjádření rozšířil. „Bohuslav Sobotka má výhodu. Má pevnou oporu. Miroslava Kalouska,“ sdělil mluvčí.

Bohuslav Sobotka vystoupil v pátek dopoledne na neočekávané tiskové konferenci, která se uskutečnila po jednání špiček ČSSD, ze kterého vzešlo, že nakonec žádná demise premiéra (a případně vlády jako celku) nebude, ale přistoupí se k původně zvažovanému záměru navrhnout hlavě státu Babišovo odvolání.

SLEDUJTE VIDEO Andrej Babiš po jednání se Zemanem usedl sám před kameru PL. Toto před ostatními novináři nezaznělo

 

„Dnes odešlu na Hrad prezidentu republiky návrh na odvolání ministra financí Andreje Babiše z vlády a věřím, že alespoň v tomto případě bude pan prezident postupovat podle Ústavy,“ sdělil Sobotka.

Demisi si totiž podle svých slov rozmyslel, protože si nebyl jistý, zda si Miloš Zeman nevyloží chystanou demisi jako demisi předsedy vlády samotného, což by vedlo k tomu, že by Babiš (a všichni ostatní ministři) ve vládě zůstali a byl by pouze vybrán nový premiér (více k vystoupení premiéra Sobotky ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…