Okamura: Dienstbiere, rezignuj. Jsi úplně zbytečný

12.01.2015 10:22

Soužití muslimů s ostatními Čechy, příprava na případné přijetí desítek tisíc uprchlíků ze zemí jiných kultur, problém řízené migrace a nedokonalé legislativy v této věci jsou záležitosti, které rezortně spadají pod ministra bez portfeje Jiřího Dientsbiera. Podle šéfa hnutí Úsvit Tomia Okamury, který se již více než rok snaží prosadit debatu o radikálním islámu u nás, by měl na svou funkci abdikovat. Nic nedělá a společně s kordonem svých úředníků zatěžuje republikovou kasu.

Okamura: Dienstbiere, rezignuj. Jsi úplně zbytečný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier v zajetí fanynky

Anketa

"Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země (...), vraťte se domů do své původní vlasti." Tak by Miloš Zeman řešil otázku problémových muslimů. Souhlasíte s ním?

99%
1%
hlasovalo: 33673 lidí

Zveřejnění zprávy BIS ohledně radikálního islámu u nás, teroristický incident v Paříži a další skutečnosti nasvědčují tomu, že multikulturní politika České republiky se musí mnohem více zabývat i záležitostmi jako je přistěhovalectví, soužití migrantů s ostatními obyvateli země a zabránění radikalizaci jak náboženské většiny, tak menšiny. Agenda změn legislativy a lidských práv i rovných příležitostí je ve vládě přidělena ministru Jiřímu Diensbierovi. Podle poslance a předsedy hnutí Úsvit Tomia Okamury je sice tento člen vlády největší multikulturalista u nás, ale nyní, kdy by měl být slyšen v době napětí mezi komunitami a sám podpořit diskuze na téma radikálního islámu u nás, není slyšet a nic nedělá.

Všichni bychom se měli spojit, vyzývá ministr pro lidská práva

Jiří Dientsbier tento týden jako většina politiků vyjádřil politování nad vyvražděním francouzské redakce v Paříži komandem muslimů. „Ostře odsuzuji teroristický útok na pařížskou redakci týdeníku Charlie Hebdo. Takto brutální čin proti základním hodnotám evropské demokracie je nepřijatelný. V odporu proti všem formám terorismu a nenávisti by se měli spojit všichni slušní lidé bez ohledu na své politické přesvědčení nebo víru,“ uvedl. Podle Tomia Okamury ale ministra zřejmě vůbec nenapadne, že by v návaznosti na tyto věci měl řešit strategii pro naši republiku.

„Pan Dientsbier je největší multikulturalista – zastánce Romů, muslimů a všeho možného,“ konstatuje Tomio Okamura, který aktuálně prosazuje mimo jiné zpřísnění imigračního zákona či zákona o církvích a také o pobytu cizinců na našem území. Ministr podle něj nějak nechce vidět existenci radikálního islámu, v němž se z důvodu jiné víry vraždí, mučí a znásilňuje. „Když se podíváte na buddhisty či šintoisty – útočí někdo na někoho? Je možné, aby ve 21. století třeba katolík, křesťan zotročoval hromadně například islamisty? Ani by nás to nenapadlo. Aby někdo odpaloval bomby, dělal koncentrační tábory s dětmi, znásilňoval, otročil, to jsou metody, které pro náš demokratický svět nejsou normální. Ani je nechci. A pan Dientsbier? To je zbytečný ministr, to říkám od začátku,“ dodává.

Strká hlavu do písku. Ohrožuje stabilitu společnosti!

Tento sociálně demokratický politik se podle něj sotva bude skutečně zabývat tím, aby podobné hrozby a sociální napětí odvrátil v České republice. „Vůbec nic nedělá pro stabilitu české společnosti, aby tu byl sociální smír. Naopak před problémy zavírá oči, bagatelizuje je. Jako ministr vlády už měl dávno připravit řešení, aby k sociálnímu napětí u nás už nedocházelo,“ poukazuje poslanec Okamura, který dále uvádí, že právě Dientsbier jej místo spolupráce nad palčivými debaty naopak všude poplivával a znevažoval jím předkládané informace – ty tu teď nakonec potvrzuje i tajná služba a policie. „Nemá na svém místě co dělat a měl by okamžitě rezignovat. To, že tu někteří upozorňujeme na pohyb radikálních islamistů a potvrzuje to BIS, a ministr se k tomu nepostaví, a naopak činí opak, to je na okamžité odstoupení!“ vyzývá napřímo Tomio Okamura.

Nejen nekoná, ale přímo odmítá schůzky

Dodává, že i bez ohledu na události, které se dějí, je prostě Jiří Dientsbier úplně zbytečný. „Jen nás stojí stotisícový ministerský plat, plno úředníků a jeho činnost nepřinesla nic. Naopak je situace ještě horší. Odmítá se bavit i s těmi, co mu navrhují řešení. Já jsem jej žádal už v minulosti, abychom se sešli a pobavili se. On mi přímo řekl, že se se mnou nechce bavit,“ popisuje svou zkušenost Tomio Okamura. To se prý týká mimo jiné například i kauzy tábora v Letech, kde nakonec Okamurovi dala za pravdu policie, znalci i historici. „Ministr vlády si nezjistí historické informace, pošpiní mě a pak znalci potvrdí pravdu?! Ministr! Zalže a nic se neděje, ani se neomluví,“ upozorňuje na to, jak snadné je dnes poškodit a dehonestovat politika za pravdu a nikoho to nepobuřuje. „Zrušit. Odejít u něj nestačí, protože on neodejde – on je rád, když jej oslovují pan ministr, to víme,“ shrnuje nakonec Tomio Okamura, že by měl být k odchodu vyzván nejen konkrétně Dientsber, u něhož lze předpokládat liknavost a absenci sebereflexe. Rovnou by mělo být zrušeno celé „jeho“ ministerstvo, které v podstatě ani ministerstvem není.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…