Okamura k trestu pro Kúdelu: Semknout se, odmítnout diskriminaci českého fotbalu. A to jsem poloviční Japonec...

15.04.2021 15:45

Lídr hnutí SPD Tomio Okamura vyslovil souhlas s kroky Pražského hradu ve fotbalové otázce. V rozhovoru pro Impuls Okamura prohlásil, že dochází k diskriminaci českého fotbalu. Trest pro fotbalového obránce Ondřeje Kúdelu považuje za nesmyslný.

Okamura k trestu pro Kúdelu: Semknout se, odmítnout diskriminaci českého fotbalu. A to jsem poloviční Japonec...
Foto: Repro ČT
Popisek: Předseda SPD, Tomio Okamura

Anketa

Souhlasíte s trestem stop na 10 zápasů pro fotbalistu Slavie Kúdelu za údajný rasismus?

3%
95%
hlasovalo: 16427 lidí

Slavia Praha bude dnes bojovat v odvetě s Arsenalem o postup do semifinále Evropské ligy. Obejít se bude muset bez obránce Kúdely, který dostal trest za údajný rasismus v předchozím zápase s Glasgow. Dostal od disciplinární komise UEFA stopku na deset zápasů. 

Do hry se kvůli tomu vložil Pražský hrad, Kancelář prezidenta republiky, kancléř Vratislav Mynář. Napsal šéfům disciplinární komise stížnost, protože se mu trest nelíbí. Jak to vnímá Okamura? „Rozhodnutí UEFA je absolutně absurdní. Už jsem to odsoudil hned po tom utkání ve Skotsku. Je to další, typická ukázka toho, kam dospěje společnost, kam dospějí země, kde prostě nepostavili tu hráz před tou migrací. Kde aktivisté prosadili tu hyperkorektní multikulti ideologii, která v podstatě je rasismem naruby, je to v podstatě pozitivní diskriminace,“ rozvášnil se Okamura, ale byl přerušen ze strany moderátora. 

To, že do toho vstoupila prezidentská kancelář, považuje Okamura za správné. „Věřím, že se semkneme všichni občané, a to napříč všemi fotbalovými kluby, a odmítneme tuto diskriminaci českého fotbalu ze strany UEFA. Není možné, že se z fotbalu stává politika. Sport má zůstat sportem a má být apolitický a tohle je úplně obrácené naruby, že za údajný rasismus, který je neprokázaný – a já jsem napůl Japonec, proto o tom mohu hovořit úplně na rovinu, mám s rasismem zkušenosti, jsem také terčem rasistických urážek, takže za údajný rasismus deset utkání stopka, ale za to, když vás někdo úplně brutálně, brutální zákrok na brankáře Koláře, tak za to jsou prostě čtyři utkání stop a pěstí, když někdo dá při odchodu v tunelu, tak tři utkání. Je to úplně naruby a já to považuji za skandální rozhodnutí UEFA a musíme se tomu bránit, měli bychom se tomu celá Česká republika postavit,“ uvedl Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…