Okamura obhajuje funkci předsedy SPD. Prezident poslal na sněm video

14.07.2018 12:45

Tři roky politických úspěchů má za sebou hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) podle místopředsedy Radima Fialy, který dnes spolu se zakladatelem a předsedou Tomiem Okamurou bude na konferenci hnutí obhajovat funkci.

Okamura obhajuje funkci předsedy SPD. Prezident poslal na sněm video
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

Konferenci v Kongresovém centru na pražské Pankráci zahájil slovy o úspěšné cestě hnutí do Poslanecké sněmovny a přivítáním Okamury, pod jehož vedením podle Fialy hnutí „veslovalo vstříc politickým úspěchům“. Po rozpadu Okamurova předchozího politického subjektu Úsvit získala SPD ve Sněmovně v loňských podzimních volbách 22 mandátů a Okamura se stal místopředsedou dolní komory Parlamentu ČR.

Podle Okamury se zatím nepřihlásil do odpolední volby žádný vyzyvatel dosavadních lídrů. Může se tak stát ale přímo na plénu konference.

Jednání se účastní vedle zahraničních hostů spřízněných nacionalistických stran 162 delegátů, za každý kraj jich vyslaly krajské konference deset a zbytek bude tvořit 22 poslanců hnutí. SPD na jednání pozvala prezidenta Miloše Zemana, kterého podpořila v lednové volbě hlavy státu. Prezident zaslal delegátům pouze videozdravici.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Delegáti se budou během odpoledne věnovat také přípravě na podzimní obecní a senátní volby.

Jednání konference je přístupné jen akreditovaným novinářům, a to pouze při zahajovacích projevech. Během volby a diskuse, ve které jsou podle programu jednání tři bloky včetně „zhodnocení mimořádně úspěšné politické práce hnutí od vzniku v roce 2015“, organizátoři jednání uzavřou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…