Okamura popsal cestu k vlastní úspěšnosti

15.01.2012 12:24

Z čtvrtiny Japonec, z čtvrtiny Korejec, z poloviny Moravák a pravděpodobný kandidát do Senátu Tomio Okamura v rozhovoru pro bulvární deník Aha! poodhalil zákulisí své velmi tvrdé výchovy v dospívání.

Okamura popsal cestu k vlastní úspěšnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura na křestu jeho knihy

„Začínal jsem jako popelář v Tokiu, potom jsem tři a půl roku dělal prodavače v kině,“  zopakoval v médiích již zmíněné pro deník Aha! své těžké začátky Okamura. Pracovitost se "šikmookému Moravákovi", jak sám sebe Okamura nazývá, nedá upřít.

„Viděli jste někdy Číňana nebo Vietnamce nezaměstnaného? Sami si hledají práci, nečekají a nespoléhají na druhé. Ani Japonci nečekají s nataženou rukou, sami se snaží zapojit. Proto je tam tak nízká nezaměstnanost. Ten tah na branku jsem převzal do života i já,“ konstatuje Okamura a přikládá fotku s luxusním vozem Aston Martin za 4,5 milionu korun s tvrzením, že už má do konce života vyděláno.

 

Domácí odposlechy běžné

Okamurovo dospívání však podle jeho výpovědi nebylo lehké a v lecčems pro liberálně smýšlejícího Evropana naprosto nepochopitelné. „ Do 18 let jsem musel být do 6 hodin doma a všechny telefonické hovory jsem musel nahrávat, aby si je tatínek mohl namátkou poslechnout. Také mi dával číst knížky o úspěšných Japoncích a já jsem z toho musel psát referáty,“ vysvětluje Okamura modifikaci spartské výchovy v zemi vycházejícího slunce.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…