Okamura prý našel způsob, jak vypráskat prodejné novináře. A ono to funguje

27.09.2013 16:30

Předseda Úsvitu přímé demokracie a senátor Tomio Okamura na svém facebookovém profilu prohlásil, že podnikatel Zdeněk Bakala zahájil útok proti jeho hnutí. Prý dal pokyn svým zaměstnancům v Hospodářských novinách a v Respektu, aby pošpinili jméno Okamury. Senátor se ale znovu brání tím, že zveřejňuje e-mailové adresy novinářů.

Okamura prý našel způsob, jak vypráskat prodejné novináře. A ono to funguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Bakala by se měl podle Okamury raději věnovat svým horníkům v dolech OKD, které zprivatizoval za pomoci minulé vlády ČSSD za zlomkovou cenu a které mu vynesly miliardy.

CELÉ VYJÁDŘENÍ TOMIA OKAMURY ZDE

„Veřejné kritika metod pana Bakaly a ČSSD se nevyplácí,“ povzdechl si senátor.

Novinářům se můžu bránit jenom přes Facebook

Okamura připomněl, že proti novinářům nemá jinou formu obrany než Facebook, protože české soudy v takovém případě nefungují. Zdůraznil to redaktorce Respektu Silvii Lauder a redaktoru HN Jakubu Fajnorovi, kteří za ním přišli kvůli napsání článku. Novináře také požádal, aby o něm nepsali lži.

Novináři ovšem podle senátora Okamury ví, že mohou lhát a překrucovat pravdu, aniž by je za to někdo potrestal. „Moji prosbu překroutili a lživě mě pomluvili. Dožadování pravdy a objektivity je v této zemi řízené tuneláři a podvodníky nemožné,“ vadí šéfovi Úsvitu.

Okamura proto na Facebooku vyzval, aby si lidé přečetli, jak bylo naloženo s jeho vyjádřením. Svůj názor pak mají čtenáři sdělit na e-maily dotyčných redaktorů.

Doplnil ještě adresu šéfredaktorky iHNed.cz Lucie Tvarůžkové a šéfredaktora Respektu Erika Taberyho. Připojil i telefon do redakcí obou médií a odkázal na článek „prodejných redaktorů“.

Okamura také zveřejnil adresu redaktora Marka Stoniše

Senátor Okamura použil tuto taktiku vůči novinářům už dříve, jak tento týden informovaly ParlamentníListy.cz. Zveřejněním jména a e-mailové schránky se vypořádal s redaktorem Reflexu Markem Stonišem, který napsal glosu „Pitomio Okamura: Dva se perou, já se směju“.

Po třech dnech od zveřejnění pak ve schránce redaktora přistával jeden sprostý e-mail za druhým. Okamura má na svém profilu na Facebooku přes 67 tisíc příznivců. „Tak mi nezbylo nic jiného, než mazat a mazat a čekat, až stoka vyschne a já budu mít od Úsvitu pokoj,“ konstatoval Marek Stoniš ve svém dalším textu na webu Reflex.cz, kde také zveřejnil nejpeprnější e-maily, které mu v této souvislosti přišly.

Jak novinář do lesa volá, tak se ozývá, podotkl Okamura

Okamura se také rozhodl každou údajnou lež napadnout u soudu. Analýzy dehonestujících článků a lživých textů mu vypracovává advokátka Klára Samková, které bude také podávat žaloby.

„Protože soudit se je však v naší republice zdlouhavá cesta, tak jsem také nastavil to pomyslné zrcadlo. A je pozoruhodné, že pan Stoniš z Reflexu dnes pláče, že mu lidé nadávají, aniž by mu došlo, že za to nemůže Okamura, ale že on začal psát urážlivé články, v nichž byl jako první sprostý on. Stejně tak si teď stěžuje na reakce čtenářů pan Jan Brož z MF Dnes, kterému také prý přišly na jeho e-mail stovky negativních reakcí na jeho článek. Oba ale nechtějí pochopit, že ne já, ale čtenáři jim to vracejí stejnou mincí,“ odkazuje senátor na přísloví „Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá“.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…