Okamura prý přežije. Babiš ho odvolat nedá

09.05.2018 7:54

Koaliční dohoda mezi hnutím ANO a ČSSD se chýlí k podpisu. Jediná změna, která ještě může podle všeho nastat, je u sociálních demokratů – výměna resortu zemědělství za ministerstvo obrany. Píše o tom server Novinky.cz.

Okamura prý přežije. Babiš ho odvolat nedá
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Ani předseda ČSSD Jan Hamáček, ani šéf ANO Andrej Babiš však tuto otázku nechtěli komentovat. Jak však píší Novinky.cz, sociální demokracie by špatně hledala do čela resortu zemědělství odborníka. V případě dohody obou koaličních partnerů by pak ČSSD měla vnitro, zahraničí, obranu, ministerstvo práce a sociálních věcí a kulturu. K výměnám však dojde i u babišovců – z Černínského paláce by měl odejít Martin Stropnický a z resortu spravedlnosti Robert Pelikán.

Co si však ČSSD nedokázala prosadit, je to, aby z vedoucích sněmovních postů byli odvolání politici SPD – Tomio Okamura, Radek Koten či Radim Fiala. 

„Dojednali jsme všechno, co bylo potřeba, a teď je na panu předsedovi Hamáčkovi, aby podmínky prezentoval sociální demokracii,“ podotkl k tomu šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Podmínku, aby premiér odstoupil v případě demise všech ministrů sociální demokracie, si sociální demokraté prosadili. 

Původní text ZDE

„Dospěli jsme k textu, který je dle mého názoru pro sociální demokracii akceptovatelný. Jsou tam pojistky, tak jak jsme navrhovali,“ dodal Hamáček, že se povedlo dojednat maximum možného.

Dokumenty nyní bude schvalovat předsednictvo ČSSD, následně o všem rozhodnou straníci v referendu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…