Okamura volil Zemana, je připraven jednat i s Drahošem

26.01.2018 15:18

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura i ve druhém kole prezidentských voleb volil současnou hlavu státu Miloše Zemana. Novinářům před odevzdáním hlasu řekl, že Zeman splňuje kritéria SPD pro prezidenta. V případě vítězství druhého kandidáta Jiřího Drahoše je připraven s ním jednat, pokud bude ochota i z druhé strany.

Okamura volil Zemana, je připraven jednat i s Drahošem
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Okamura podobně jako při prvním kole před 14 dny řekl, že vyšel z usnesení SPD. Sympatizanti hnutí mají volit kandidáta, který prosazuje přímou demokracii, má záporný postoj k přijímání migrantů a islamizaci společnosti, má vlastenecké cítění a hájí národní zájmy.

Zeman měl podle Okamury navrch v první debatě prezidentských kandidátů, která se uskutečnila v úterý na televizi Prima. Ve čtvrtečním duelu na České televizi podle něj Drahoš také nepřesvědčil. Ať vyhraje kdokoliv, je Okamura s prezidentem připraven jednat, pokud bude ochota i z druhé strany.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…