Okamura vysvětluje: Děti by se měly preventivně prohlížet na deviace, ale navrhovat to nebudu

16.01.2014 17:52

Poslanec a předseda Úsvitu Tomio Okamura by byl pro snížení hranice trestní odpovědnosti včetně preventivních lékařských prohlídek v době dospívání, které by odhalily sexuální deviace, píše iDnes.cz.

Okamura vysvětluje: Děti by se měly preventivně prohlížet na deviace, ale navrhovat to nebudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura to napsal na svém facebookovém profilu v souvislosti s desetiletým výročí vraždy třináctileté dívky spolužákem v Kmetiněvsi. Poté, co jeho slova vyvolala široký ohlas, však své výroky zmírnil.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Je to téma pro odborníky

„Jsem pro snížení hranice pro trestní odpovědnost - ovšem v případě sexuálních deviací to není konečné řešení, jelikož třináctiletý deviantní kluk je bohužel deviantní od přírody a jeho chování změna trestnosti neovlivní. Skutečným systémovým řešením musí být zároveň odborná prevence, tedy preventivní lékařské testy v období puberty, kdy se deviace dají odhalit, a následné tlumení deviace a samozřejmě informace pro dítě i rodiče, aby věděli, jakému riziku čelí a naučili dítě jak s tím žít tak, aby neohrožovalo okolí,“ napsal na sociální síti.

Nyní říká, že ale žádný takový návrh předkládat nehodlá. A rozvádět svá slova už také nechtěl. "Víc se k tomu nehodlám vyjadřovat, protože já nejsem odborník. To by bylo plácání do vody, protože ten problém je citlivý a složitý. My ani nemáme zmapovanou případnou nákladnost, ani to neplánujeme, to už musí uchopit odborníci," dodal Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…