Opozice jde do sebe: Gazdík a Goláň tasili meče kvůli křeslu v Senátu

02.06.2020 17:22

Poslanec a bývalý předseda STAN Petr Gazdík se obul do senátora Tomáše Goláně (za SEN 21) za jeho výroky na adresu ředitele divadla ve Zlíně Petra Michálka. Ten za Starosty kandiduje do senátních voleb právě proti Goláňovi, který o něm prohlásil, že by byl v Senátu jen do počtu. „Tyhle útoky na Petra Michálka jsou úplně zbytečné a pod jeho úroveň,“ vzkazuje Gazdík Goláňovi.

Opozice jde do sebe: Gazdík a Goláň tasili meče kvůli křeslu v Senátu
Foto: golan.cz
Popisek: Tomáš Goláň

„I takový obyčejný ředitel divadla ve Zlíně může být dobrým senátorem. Teď vážně, pana senátora Goláně si vážím. Ale tyhle útoky na Petra Michálka, ředitele zlínského divadla, jsou úplně zbytečné a pod jeho úroveň. V jednom s ním přesto souhlasím, rozhodnou voliči,“ napsal na svém facebooku Gazdík a sdílel starší Goláňův komentář.

V něm se Goláň podivuje nad kandidaturou Petra Michálka do Senátu. „Myslíte, že on může jako divadelník, který žije z rozpočtu města, něco v Senátu dokázat? Pouze zvýší počet členů STANu,“ napsal Goláň ve starší diskusi. „Nedovedu si představit, že by divadelník připravil jediný zákon, my dva se nemůžeme vůbec srovnávat, ale je to na lidech, jak se rozhodnou,“ pokračoval s tím, že Michálkovi přeje hodně úspěchu.

Fakt, že Gazdík a další tento komentář sdílejí, nenechává Goláně chladným. „Na podzim budou senátní volby a STAN představil svého kandidáta do těchto voleb. Je jím ředitel divadla, Petr Michálek, jehož práce si vážím a jehož jsem za rok 2018 navrhl na osobnost roku ve Zlíně. Docela nešťastné je, že STAN se mě snaží za každou cenu zdiskreditovat na všech možných fórech. Ano, minule mi taky psali, že si mě namažou na chleba, přímo z jejich stránek, teď k tomu využívají jeden profil. No, jsou o dva roky chytřejší,“ reaguje senátor.

„Že za tím stojí vedení STAN ve Zlíně, je jasné z toho, že se mé komentáře k příspěvkům pana Martina Kučery objevují na oficiálních stránkách Petra Gazdíka a ředitele divadla Petra Michálka. Takže profil Martin Kučera jezdí po mém senátorském profilu a hledá vše, co by proti mně použil, přitom vytrhává věci z kontextu a chytá za slovo. Myslím si, že toto není moc důstojné,“ dodal Goláň.

Na Goláňův příspěvek souhlasně reagovala spisovatelka Monika Le Fay. „Nechápu, proč chce být ředitel divadla senátorem,“ napsala stručně.

Více se rozepsala pod Gazdíkovým příspěvkem, kde radí, aby se opozice mezi sebou nehádala. „Pane Gazdíku, připadá vám něco vtipné na tom, že jdete proti člověku, který je jako jeden z mála u nás kompetentní jít proti Babišovi? Notabene s ředitelem divadla? To, že je někdo ředitel divadla, vůbec neznamená, že bude dobrý senátor. Myslím, že Zlín potřebuje dobrého ředitele a dobrého senátora, tedy pana Michálka a pana Goláně. Je mi opravdu smutno v dnešní době, kdy má demokratická opozice několik málo lidí, že někomu stojí za to ještě se rozhádat mezi sebou,“ má jasno Le Fay.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…