Opoziční poslankyně obvinila prezidenta z pokrytectví. Ten prostřednictvím svého mluvčího bleskově zareagoval

19.06.2015 12:12

Netradiční uvítání připravila dnes hlavě státu opoziční poslankyně Věra Kovářová (TOP 09). Prezident Miloš Zeman dnes přišel do sněmovny kvůli projednávání zákona o prokazování původu příjmů. Jenže Kovářová prezidenta vyzvala, ať si udělá pořádek na Hradě a že kancléř Vratislav Mynář musí zveřejnit majetek, jinak nemá ve funkci co dělat. Informoval o tom server Idnes.cz. Na prohlášení zmíněné poslankyně vzápětí reagoval Hrad ústy jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Opoziční poslankyně obvinila prezidenta z pokrytectví. Ten prostřednictvím svého mluvčího bleskově zareagoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

„Očekávala bych, že dříve, než prezident republiky bude pateticky apelovat na poslance, aby tento zákon přijali, udělá si pořádek na Hradě a podmíní setrvání svého kancléře ve funkci zveřejněním jeho majetku. Právě Mynářovy nejasné majetkové poměry zřejmě stojí v cestě získání jeho bezpečnostní prověrky. Za současné situace mi proto jednání pana prezidenta přijde jako velké pokrytectví,“ řekla Kovářová.

Krátce poté, co poslankyně s výzvou ve sněmovně vystoupila, zareagoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček na svém twitterovém účtu: „Pan kancléř plánuje předat v úterý své majetkové přiznání do rukou poslankyně Věry Kovářové z klubu TOP 09 a STAN,“ napsal mluvčí Hradu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…