Opravdu rozčílený Babiš: Vždycky vyhrajeme, a pak se z České televize dozvím, že jsme prohráli. Nenávidí nás, uráží, nechtějí se domluvit

04.10.2020 15:38

Předseda vlády Andrej Babiš se obul do Pirátů. Konstatoval, že Piráti dnes zastupují extrémní levici a sebrali hlasy ČSSD a komunistům. Na konto Pirátů také poznamenal, že je to strana nakloněná migrantům. Své ANO pak politoval. Všechny ostatní strany si prý vytkly jediný cíl, a to zbavit se Babiše. Prý k tomu využily i téma koronaviru. „Všichni mě nenávidí,“ shrnul své pocity.

Opravdu rozčílený Babiš: Vždycky vyhrajeme, a pak se z České televize dozvím, že jsme prohráli. Nenávidí nás, uráží, nechtějí se domluvit
Foto: reprofoto: vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš.

Šéf hnutí ANO a premiér Andrej Babiš si stěžuje, že letošní volby byly především o koronaviru, a nikoli o krajských tématech.

V debatách byly samé útoky na vládu, jak to zvládla, nebo nezvládla. Počkejme, až bude covid pryč,“ vyzval. „Pro mě je to skvělý výsledek po té masáži komentátorů, haterů, kteří šíří lži, že jsme vůbec vyhráli. Naši voliči nás nenechali ve štychu,“ zhodnotil výsledek voleb v rozhovoru pro Blesk.cz.

Podobně si stěžovaly vládní strany v roce 2008, kdy lídr tehdy opoziční ČSSD Jiří Paroubek nastolil jako hlavní téma krajských voleb poplatky ve zdravotnictví.

„Vždycky, když vyhrajeme volby, z České televize se dozvídáme, že jsme je prohráli. Těší mě, že jsme získali tolik hlasů. Měl jsem z toho obavy, to ani nebyly krajské volby. O čem to bylo? Vláda a covid-19,“ přisadil si ještě Babiš.

Šéf hnutí ANO má pocit, že ostatní strany mají jediný program, a totiž ten, že Babiš musí pryč, takže v řadě krajů bude jeho hnutí obejito a skončí v opozici. Je přitom přesvědčen, že hnutí ANO má koaliční potenciál.

„Já, pokud to tak bude, tak si myslím, že koaliční potenciál máme. Já jsem schopen se domluvit s každým, pokud se chce někdo domluvit. Ale pokud někdo mě jen nenávidí, jenom uráží a nechce se domlouvat, tak s tím nic nenadělám. To mi je líto,“ doplnil premiér.

Babiš odmítl tvrzení, že by levice v krajských volbách pohořela. Premiér je přesvědčen, že hlasy ČSSD a komunistů převzali Piráti. Babiš je přesvědčen, že Piráti dnes zastupují názory extrémní levice. Velkou chybou Pirátů podle Babiše je, že jsou nakloněni přijímání migrantů. Je to zkrátka a dobře extrémní levice.

Předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi děkoval, že ho „nepodrazil“.

Došlo i na končící hejtmanku Středočeského kraje Jaroslavu Pokornou Jermanovou (ANO), která podle něj chtěla pokračovat ve funkci hejtmanky za každou cenu, ale podle Babiše se v minulosti spojila s „podivnými lidmi“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…