Opravte to, soudruzi? Čína stáhla zprávu s devótním vyjádřením Hamáčka, které prý nepronesl

01.12.2016 9:25

Teprve po protestech předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka a po zveřejnění celé věci na webu Hlidacipes.org stáhla Čína svou zprávu, podle níž čeští politici údajně velebili čínské komunistické zřízení. Informoval o tom web Hlidacipes.org.

Opravte to, soudruzi? Čína stáhla zprávu s devótním vyjádřením Hamáčka, které prý nepronesl
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

Zpráva na stránkách Oddělení pro mezinárodní styky ÚV KS Číny mimo jiné citovala prezidenta Miloše Zemana, předsedu PSP Jana Hamáčka či předsedu KSČM Vojtěcha Filipa.

Komunistická strana Číny ve zprávě mimo jiné psala: „Předseda Poslanecké sněmovny a místopředseda ČSSD Jan Hamáček řekl, že institucionální rámec KS Číny pro pevné řízení strany si zaslouží být zdrojem inspirace pro české vládnoucí politické strany.“

Celý text je ZDE

Dále KS Číny ve zprávě mj. napsala: „Český prezident Miloš Zeman se vyjádřil, že ‚politické zřízení s čínskými rysy je příhodné pro zrod velkých politiků, a současně poskytuje stabilní prostředí, aby velcí politici mohli rozvinout své velkolepé plány na správu země a její povznesení‘.“

Server požádal o vyjádření k autenticitě těchto výroků jak Pražský hrad, tak předsedu Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka.

Jan Hamáček byl dotazem překvapen a proti své údajné citaci se jednoznačně ohradil.

„Takovouto větu jsem nikdy nepronesl. Je to tisková zpráva, kterou vydalo Mezinárodní oddělení čínské komunistické strany a já se o ní dozvídám až od vás,“ řekl pro Hlidacipes.org.

„Je to jejich svět, v němž vydávají takovéto tiskové zprávy, do něhož já nevidím. Budu chtít vysvětlení a opravu. Pravděpodobně prostřednictvím čínské ambasády,“ dodal Hamáček.

Dnes, poté, co zmíněný server publikoval svůj text, zpráva z čínských stránek zmizela.

K textu se vyjádřil i Pražský hrad. „Pokud jde o zmíněný text, je každému zcela zřejmé, že nejde o autentické výroky pana prezidenta. Takovým šroubovaným způsobem se pan prezident nikdy – a to zdůrazňuji – nevyjadřuje,“ napsal mluvčí Jiří Ovčáček s tím, že „příslušné kroky učinil předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pan Jan Hamáček, není třeba, abychom činili další“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…