Opravy škol a rozšíření školek v Praze vyjdou na desítky milionů

05.07.2012 15:54

V Praze se budou v době dvouměsíčních prázdnin opravovat školy a školky za desítky milionů korun. Městské části nejvíc investují do zateplování školních budov, ale také do rozšiřování kapacit mateřských škol. ČTK to řekli zástupci radnic. Rekonstrukce musí být hotové, než se děti vrátí do školních lavic.

Opravy škol a rozšíření školek v Praze vyjdou na desítky milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Magistrát zahájí rekonstrukci dešťové kanalizace a izolace ve vyšší odborné a střední škole v Praze 2. Práce za 12 milionů potrvají do srpna příštího roku. Praha 6 zmodernizuje kuchyni a výdejnu jídla v Základní škole Hanspaulka za 13,6 milionu korun. Děti ze školy J. A. Komenského budou mít od září novou nářaďovnu, knihovny a šatny za více než sedm milionů. Nedostatek míst ve školkách částečně vyřeší přístavba školky Na Okraji, která vyjde na 3,6 milionu.

Přístavba za 29 milionů

"Během prázdnin a v následujících dvou letech začneme konečně po maratónu zajišťování všech potřebných povolení rozšiřovat kapacity mateřských škol," řekl vedoucí odboru školství Prahy 9 Jiří Pilař. Nové třídy pro nejmenší děti vzniknou v přízemí Základní školy Na Balabence, další pavilony přibudou ve školce U Vysočanského pivovaru a U Nové školy. Ostatní školní zařízení v Praze 9 se podle Pilaře dočkají pouze nezbytných oprav, na které jsou vyčleněny čtyři miliony korun.

Přístavbu nových tříd v Mateřské škole Kostelní za 29 milionů chystá Praha 7. Další dvě školy dostanou nové zateplení a okna za bezmála 50 milionů korun. Zastřešení dvou teras ve školce Na Výšinách vyjde podle místostarosty Tomáše Kaštovského (ODS) na sedm milionů. Více než 20 milionů zaplatí za opravy osmi školních budov pátá městská část. Nejvíc nákladů si vyžádá výměna střechy na základní škole na v Drtinově ulici. Radnice za ni dá pět milionů korun.

Praha 13 neplánuje žádné investice

V centru Prahy se rozšíří jídelna školky v Řásnovce a ve Vojtěšské ulici. Ještě před začátkem prázdnin začaly práce v mateřské škole v Revoluční ulici, kde dělníci postupně opraví střechy, fasádu a vymění okna, řekla mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. Praha 8 má podle mluvčí Heleny Šmídové v rozpočtu na opravy škol vyčleněno skoro 78 milionů. Rekonstrukce školní jídelny a kuchyně Na Šutce vyjde na 36,5 milionu. Prahu 12 budou letošní investice stát 35 milionů korun. Třeba za přístavbu dvou tříd předškolního zařízení Na Beránku zaplatí 7,7 milionu korun.

Praha 14 letos za opravy škol zaplatí 54,7 milionů korun, z toho přes 38 milionů půjde na zateplení budovy Základní školy Bratří Venclíků. "Tyto investice jsou financovány částečně z rozpočtu městské části, částečně z evropských strukturálních fondů a ze státních dotací," uvedl mluvčí Tomáš Kvasnička. Žádné investice letos neplánuje Praha 13, která loni skončila s rozsáhlým zateplováním škol a výměnou kotlů za stovky milionů korun. Opravovat se nebudou ani školy v Praze 10.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…