Orbán řekl Arabům, co soudí o migraci. A Maďarsko udeřilo na zahraniční firmy

27.02.2019 13:32

Co se děje v Maďarsku? Maďarský premiér Viktor Orbán se zúčastnil konference EU a Arabské ligy. Varoval před demografickým vývojem a opakoval, že problémy se musí řešit tam, kde k nim dochází. Jeho ministr zahraničí zase peskoval Organizaci spojených národů, že pokud nezmění svůj přístup k migraci, vracející se teroristé z Islámského státu se svezou s migranty. A Maďarsko si chce posvítit i na mezinárodní firmy, které neplatí daně. Informace přinesl server Abouthungary.hu.

Orbán řekl Arabům, co soudí o migraci. A Maďarsko udeřilo na zahraniční firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Maďarsko chce změnit pravidla pro výběr daní, aby u mezinárodních korporací nedocházelo k daňovým únikům. Norbert Izer, státní tajemník pro daňové záležitosti, sdělil maďarským médiím, že reformy se budou povětšinou řídit pokyny Evropské unie, ale maďarští daňoví experti budou také konzultováni v rámci navrhovacího procesu. Podle něj je Maďarsko v současnosti nejlepší destinací pro investice, a to kvůli transformaci daňového systému z roku 2011, která srazila daně pro firmy na hodnotu 9 %, která je nejnižší v Evropské unii. Investice do Maďarska v roce 2018 prý činily 1 380 miliard forintů a vytvořily 17 tisíc nových pracovních míst.

Anketa

Ohrožuje Miloš Zeman demokracii v České republice?

11%
89%
hlasovalo: 11167 lidí

Premiér Viktor Orbán se také nechal slyšet, že problémy s migrací se budou jen stupňovat a že otázka je, zda chceme být oběťmi tohoto procesu, nebo jeho pány. Na konferenci mezi státy EU a Ligou arabských států v Egyptě konstatoval, že je třeba se naučit se chovat s respektem k politickým, kulurním a náboženským tradicím jednotlivých zemí a také že není možné podceňovat demografické trendy. Podle Orbána do roku 2030 vzroste populace v arabském světě o 30 %, zatímco Evropa bude dále vymírat. Dále dodal, že pašeráci lidí, teroristé, moc soustředěná v nepovolaných rukou, neziskovky, média a spekulanti mají velký vliv na arabsko-evropské vztahy.

Orbán také zopakoval, že maďarský přístup k migraci je založen na úvaze, že problémy se nemají distribuovat, ale mají se řešit v místě vzniku. Maďarsko prý poskytne možnost studovat na maďarských školách čtrnácti stům studentů ze zemí Arabské ligy. Orbán také poděkoval těm arabským lídrům, kteří chrání křesťanské menšiny ve svých zemích a poprosil je, aby v tom pokračovali.

Ministr zahraničí Maďarska Szijjártó se pro změnu opřel do OSN. Prý pokud se OSN nevzdá svého „zcela zaujatého postoje“ k migraci, nebezpečí pro Evropu v následujících měsících bude extrémně vážné. Tento názor sdělil radě OSN pro lidská práva a konferenci pro odzbrojení. Podle ministra zahraničí totiž vojensky téměř poražený Islámský stát zvolil novou taktiku a posílá své bojovníky zpátky do zemí, odkud přišli. Dle něj až 5000 pochází právě ze států EU a zadržení takovýchto bojovníků v Bosně a v Makedonii je prý důkazem. Balkánské a středoevropské státy státy si prý musí dobře hlídat hranice. Podle Szijjárta musí OSN opustit politiku podpory migrace, jinak hrozí, že teroristé z Islámského státu pašující zbraně se svezou na vlně migrace.

Celý článek ZDE, ZDE a ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…