Ošklivej Soukup, kluci a holky! Šéf Barrandova utřel novináře

05.03.2019 11:48

V dalším díle Mých zpráv Jaromír Soukup opět plísnil Miroslava Kalouska, ovšem nyní za něco, co se v Čechách praktikuje již deset let. Jedná se o superhrubou mzdu, kterou chce údajně ministryně financí Schillerová zrušit. „Tehdejší ministr financí Mirda Kalousek se tehdy dušoval, že tenhleten švindl zruší hned, jak krize pomine,“ prohlásil Soukup s tím, že skutek utek. A poslal vzkaz i českým oligarchům, aby se řídili příklady Billa Gatese a Warrena Buffetta, kteří tvrdí, že chtějí platit vyšší daně.

Ošklivej Soukup, kluci a holky! Šéf Barrandova utřel novináře
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Moje Zprávy

Soukup tentokrát začal superhrubou mzdou. Informoval, že Ministerstvo financí plánuje změny, po kterých by si zaměstnanci mohli o pár stovek přilepšit. Ministryně Schillerová údajně mluví o „reformě, která nemá obdoby“, tedy o zrušení superhrubé mzdy, což je hrubá mzda navýšená o zdravotní a sociální pojištění placené zaměstnavatelem. „A teď to hlavní, daně, které odvádíte do státní kasy, se samozřejmě vypočítávají z té vyšší částky a jsou jaksi vyšší,“ informoval Soukup neznalé. „No prostě oni zvedli tou superhrubou mzdou jenom základnu a nezvedli tu sazbu daně. Takže sazba daně vypadá stejně jako dřív u té normální hrubé mzdy, až na to, že je vyšší, protože se počítá z té vyšší základny,“ popsal Soukup fungování superhrubé mzdy.

Anketa

Cítíte se víc jako Čech, či jako Evropan?

hlasovalo: 21835 lidí

„Byl to prostě jenom fígl. Tenhleten švindl vymyslela už před deseti lety vláda Mirka Topolánka, která si tak chtěla zvýšit příjmy v době ekonomické krize. Tehdejší ministr financí Mirda Kalousek se tehdy dušoval, že tenhleten švindl zruší hned, jak krize pomine. Oni slíbili voličům, že nezvýší daně. Takže z 15 % nemohli udělat 25 %. Tak zvedli tu základnu, výsledek je stejnej. Až na to, že mohli říkat, že daně opravdu nezvýšili. Jenže ta superhrubá mzda nám tady tak nějak zůstala, skoro 10 let. Chápete to, kapříci si svůj rybníček nevypustí,“ okomentoval to Soukup s tím, že krize již pominula, a my stále platíme daně vypočítávané ze superhrubé mzdy. Plán Schillerové prý u průměrné mzdy umožní ušetřit 1 600 Kč měsíčně. „Jenom doufám, že se to podaří dřív než v roce 2021,“ kopl si lehce Soukup, ale pak přidal soukromý odhad, že kvůli tomu, že se rozpočtu příliš nedaří ke zrušení nedojde. Protože stát si dle něj nenechá ujít možnost vybírat peníze od těch, kteří se nemůžou bránit.

Ke Kalouskovi se pak ještě vrátil, když zmínil jeho protinávrh k reformě ministryně Schillerové. „Navrhuje snížení zdravotního pojištění a zvýšení plateb za státní pojištěnce. A já mám k tomu jenom jedno: Mirdo, drž se raději svý flašky vína. Do vysoký politiky už nelez. Všem nám, kromě tebe, bude líp,“ poradil předsedovi poslaneckého klubu TOP 09.

Pak si Soukup kopl do politiků a novinářů, kteří tvrdí, že se na jeho pořady nedívají. „Jakmile je zmíním v některé zprávě, do druhýho dne nebo spíš do druhý hodiny od odvysílání si pak stěžujou na Facebooku a Twitteru, co že jim to ten Soukup zase proved. Že je na ně vošlivej a že není vůbec demokratickej. A že odmítá být součástí mediálního meainstreamu a opakovat, co říkají oni,“ rýpal Soukup a dodal, že si dále bude vysílat, co považuje za pravdivé a správné, ať si o tom Hospodářské noviny a ČT myslí cokoliv. Přehnané reakce mu prý lichotí. „Kluci a holky z jinejch médií, neměli byste spíš dělat něco pořádnýho než si pořád dokola vypisovat ukřivděný statusy na sociální sítě?“ apeloval moderátor.

Pak Soukup informoval, že druhý a třetí nejbohatší muži světa si přejí jednu věc: platit vyšší daně. Bill Gates i Warren Buffett o to prý požádali, stejně jako sdružení patriotických milionářů v USA. A i francouzští miliardáři mají údajně stejné přání. Soukup se pak zeptal, zda i čeští oligarchové, „kteří nás tady drtí“, udělali něco podobného. „Asi ne, já jsem o tom teda neslyšel,“ odtušil moderátor a vlastník mediálního impéria Soukup. Podle něj to stejně dopadne jako vždycky. Tedy nedopadne.

Celý pořad ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…