Osmnáct stehů, málem oslepla. Minisukně a bez podprsenky. Mladá Švédka nám svěřila svůj děsivý zážitek s muslimy

16.04.2016 13:52

V Praze se na několik dnů spolu s rodiči zdržela mladá, teprve devatenáctiletá Švédka, jejíž identitu redakce zná. Do hlavního města údajně přijela za zážitky, ale taky trochu za odpočinkem. Důvod? Když šla za kamarádkou, která bydlí o několik ulic dále, vyběhla pouze v tílku a krátké sukni. Jenomže si neuvědomila, že se dostala do čtvrti, kde žijí výhradně muslimové. A ti si její „zradu“ víry nenechali líbit.

Osmnáct stehů, málem oslepla. Minisukně a bez podprsenky. Mladá Švédka nám svěřila svůj děsivý zážitek s muslimy
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Mladá dívka, s níž redaktor ParlamentníchListů.cz hovořil na recepci hotelu, nechtěla zmiňovat své jméno, ani místo, kde s rodiči žije. Můžeme ovšem říci, že jde o velké, světově proslulé místo na jihu Švédska. Její příběh ale nepotřebuje mnoho dodatků. Ve tváři ho bude mít zapsaný zřejmě ještě řadu měsíců. 
 
„Ono to bylo docela často, že holky ve škole říkaly, abychom si tam dávali pozor, protože minisukně, rozpuštěné vlasy a takové ty údajně vyzývavé věci nesmí muslim vidět,“ uvedla mladá dívka pro naši redakci. „Jenomže jsem prostě chtěla doběhnout za kamarádkou, šla jsem od rodičů jen v tílku, nebyla taková až zima a měla jsem sukni, takovou krátkou, na doma. Ten pocit mám pořad před sebou, cítila jsem, že na mě tolik lidí kouká, ale nejprve jsem tomu nevěnovala pozornost. Až potom jsem zjistila, když mě něco píchlo do zad, co se děje.“
 
Zbytek vyprávění zní trochu jako ze středověké Arábie, jenomže se nestal tam před tisíci lety, ale v současnosti a navíc v Evropě. Mladá dívka byla spolčením muslimů, kteří postupně vybíhali, málem ukamenována. Tento trest se mimochodem dodnes používá například v Saúdské Arábii, Súdánu a Somálsku. „Oni po mně házeli kameny, asi mě zabít nechtěli, to nevím, ale mířili na hlavu, záda, prostě všude, bolelo to, jenom jsem běžela.“ 

 
Z uličky hanby si Švédka odnesla podlitiny, které jsou stále patrné na jejím oku, skoro dvě desítky stehů a trvalý strach z přistěhovalců. „Je jich mnoho a trvá to už dlouho, policie s tím moc nenadělá,“ pokrčí rameny a zmizí kdesi v restauraci pražského hotelu. Po chvíli se vrací i s otcem. Ten nás opakovaně žádal, abychom nezveřejňovali bližší detaily jejich života, natož fotografie pobitého obličeje. Měl strach z pomsty. 
 
Doplňme, že populace ve Švédsku na rozdíl od většiny evropských států utěšeně roste. Ovšem ze tří čtvrtin se na populačním růstu podílejí přistěhovalci. Levicová vláda nově přislíbila podpořit jejich integraci desítkami milionů dolarů. Opoziční Švédští demokraté naopak chtějí přistěhovalce posílat pryč ze země. Jak uvádí internetový server Breitbart, protiimigrační a euroskeptická strana Švédští demokraté vyzývá vládu, aby začala migranty deportovat v daleko větším počtu. „Zvýšení kontroly na hranicích zdaleka nestačí. V prvé řadě bychom se měli zaměřit na repatriaci uprchlíků, která musí probíhat v daleko větší míře. Ve skutečnosti bychom neměli přijímat vůbec žádné uprchlíky a navíc ty stávající neprodleně začít deportovat,“ prohlásil ekonomický expert strany Oscar Sjöstedt.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…