Ovčáček v chrámu, unavený Zeman s pomlázkou, Babiš hodoval o den dříve... Schwarzenberg po Velikonocích účtuje

14.04.2020 19:17

„Člověk ze zoufalství snadno pomate se, muchomůrky bílé budu sbírat v lese,“ zaveršoval si čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, jenž se zamyslel nad letošními Velikonocemi.

Ovčáček v chrámu, unavený Zeman s pomlázkou, Babiš hodoval o den dříve... Schwarzenberg po Velikonocích účtuje
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Karel Schwarzenberg.

Česko letos zažilo trochu jiné Velikonoce. Kvůli koronaviru, který se z Číny rozšířil do celého světa, bylo lidem nejen v Česku důrazně doporučeno, aby nechodili do kostelů, zůstali doma a pokud už jdou ven, aby chodili maximálně ve dvou nebo jako rodina, a jinak si od ostatních lidí udržovali dvoumetrové odstupy.

Podle Karla Schwarzenberga to prý byly zvláštní Velikonoce. Aby ukázal, jak zvláštní byly, citoval ze zhudebněné básně Egona Bondyho Muchomůrky bílé.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš předsedou vlády i po volbách v roce 2021?

85%
15%
hlasovalo: 34312 lidí
Zmínil i prezidenta Miloše Zemana, jeho kancléře Vratislava Mynáře i premiéra Andreje Babiše (ANO), který se podle knížete asi příliš nevyzná v českých velikonočních tradicích, když svou manželku s pomlázkou v ruce prohání na velikonoční neděli, a ne v pondělí, jak to je obvyklé.

„To byly tedy prazvláštní Velikonoce. Nesměl jsem do kostela a obřady jsem mohl pouze sledovat v televizi. Viděl jsem Ovčáčka vystupovat v chrámu sv. Víta. Viděl jsem fotku unaveného pana prezidenta s pomlázkou upletenou panem Mynářem ve společnosti ministra Hamáčka v povinném červeném svetru. Pak jsem ještě zhlédl premiéra Babiše, jak prohání s dvoumetrovou pomlázkou juchající paní Moniku ve své zahradě. Poněkud brzy, už v neděli na Hod Boží. Ve velikonočních tradicích zřejmě příliš nevyzná,“ podotkl Schwarzenberg na sociální síti Facebook.

Karel Schwarzemnerg rozjímá nad skončenými Velikonocemi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…