Ovčáček vypálil: Stydím se za ně. Protesty proti Ondráčkovi se zvrhly v nenávistnou antizemanovskou kampaň!

05.03.2018 22:30

Po celé republice dnes lidé demonstrovali proti zvolení komunistického poslance Zdeňka Ondráčka, který za totality zasahoval jako policista proti účastníkům protirežimních demonstrací, do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček však demonstrace zkritizoval. „Jde o nenávistný antizemanovský protest,“ rozčílil se.

Ovčáček vypálil: Stydím se za ně. Protesty proti Ondráčkovi se zvrhly v nenávistnou antizemanovskou kampaň!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti Zdeňkovi Ondráčkovi na Václavském náměstí. Podepisovala se také petice pro jeho odvolání z čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS

„Stydím se za ty, kteří právě dnes nenávistně útočí na člověka, který byl statečný proti okupaci #1968 a komunistickému režimu #1989!“ napsal na svém twitterovém účtu Ovčáček, který probíhající demonstrace považuje za obyčejnou antizemanovskou kampaň. „Takže se to podle očekávání nakonec zvrhlo v klasický nenávistný antizemanovský protest,“ komentoval hesla protestujících prezidentský mluvčí.

A rýpl si i do politiků, kteří se těchto protestů, jež se konaly v řadě měst po celé České republice, zúčastnili. „Ve svobodných a demokratických volbách shořeli, lidé jim nevěří. A tak se dnes neúspěšní politici přilepili na náměstí jako vosy na med,“ napsal.

Bývalý policista Ondráček byl do čela komise zvolen na třetí pokus minulý pátek. Volba vzbudila kontroverze jak kvůli jeho minulosti, tak pro jeho současný postoj k ní. Ondráček už dříve prohlásil, že působení u komunistické policie nelituje.

Ondráčkovo odvolání z funkce v úterý ve Sněmovně navrhnou poslanci ODS, oznámil dnes předseda strany Petr Fiala. Také premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) už v neděli večer na svém Facebooku uvedl, že chce navrhnout odvolání Ondráčka z čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS. Archy s podpisy ve středu organizátoři doručí do Sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…