Ožralec Zeman! Etzler v ráži. Jde o volby v USA. A Pehe varuje, Trump se pokusí o puč

06.11.2020 18:18

K americkým volbám se na svých twitterových účtech vyjádřili Tomáš Etzler a Jiří Pehe. A padala ostrá slova o puči, cvokhausech a řezání hlav. Ale je to prý v pořádku. Dle Etzlera byla demokracie zachráněna. Ušetřen nezůstal ani Miloš Zeman, nejznámější český...

Ožralec Zeman! Etzler v ráži. Jde o volby v USA. A Pehe varuje, Trump se pokusí o puč
Foto: repro Youtube
Popisek: Joe Biden

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

Tomáš Etzler si pochvaloval, na jak vysoké úrovni demokracie ve Spojených státech je: „Dění ve Spojených státech dokazuje jak robustní, pevně zakotvená, tam demokracie je. Dnes opět nelze k USA vzhlížet jinak než s obdivem. Jestli Biden vyhraje, bude to mít strašně těžké. Škody napáchané rasistickým rozdělujícím Trumpem jsou obrovské. Ale americká demokracie přežila.“ Vše se tedy, dle novináře, nakonec v dobré obrátilo.

Další Etzlerův příspěvek se týká bývalého poradce prezidenta Trumpa, Steva Bannona, který se v povolebním podcastu dožadoval vzpoury a sekání hlav demokratických příznivců, a také prezidenta  Miloše Zemana, který Bannona hostil před dvěma lety v Lánech. Etzler Zemana zcela bez obalu nazval nejznámějším českým ožralcem.

Dalším, kdo vyjádřil radost nad pravděpodobným koncem Trumpa v Bílém domě, je Jiří Pehe. „Během pár hodin se Biden ujme vedení v Georgii a Pensylvánii, míří někam k 300 volitelům, což je velké vítězství – zvlášť když v počtu hlasů odevzdaných napříč USA bude mít o nějakých pět miliónů hlasů víc než Trump. Pak se ale bohužel naplno rozjede Trumpův pokus o ústavní puč,“ napsal Pehe.

Podle Peheho by bylo rovněž skvělé, kdyby Trumpa polapili a rovnou odvezli do „cvokhausu“. Druhou nejdůležitější zprávou dle tohoto novináře je prý to, že Amerika bude mít poprvé za viceprezidenta ženu, přesněji Kamalu Harrisovou. Gratulujeme do USA.

reklama

autor: AZy

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…