Padesát tisíc policistů v ulicích. Velký den pro Macrona a Le Penovou je tady

07.05.2017 6:56

Poslední bitva vzplála. Velký den pro francouzské voliče je tady. Francouzi a Francouzky dnes s definitivní platností rozhodnou o tom, zda v sídle francouzských prezidentů – v Elysejském paláci – usedne kandidát levého středu Emmanuel Macron, nebo nacionalistka Marine Le Penová.

Padesát tisíc policistů v ulicích. Velký den pro Macrona a Le Penovou je tady
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

Francouzi a Francouzky dnes rozhodnou o tom, zda bude jejich prezidentkou Marine Le Penová, která prosazuje tvrdý postup vůči Evropské unii a snad ještě tvrdší postup vůči migrantům, nebo Emmanuel Macron, který žádá prohloubení integrace Evropské unie. Pokud by prezidentské volby vyhrála Le Penová, byl by v sázce osud celé EU, píše agentura Reuters.

Po středeční televizní debatě se však zdá, že mírně posiluje Emmanuel Macron, ale nedělní volby ani v nejmenším neznamenají „konec bojů mezi hlavním politickým proudem a francouzskými radikály. Parlamentní volby, které proběhnou příští měsíc, budou stejně důležité. Po skončení prezidentských voleb se pozornost zaměří na to, zda se vítěz prezidentských voleb bude moct spolehnout na parlamentní většinu.“

Celý článek naleznete zde.

Teď se však hraje o prezidenta. Na šedesát sedm tisíc volebních místností se otevře v osm hodin ráno a budou otevřeny až do osmé hodiny večerní. O bezpečnost voličů se bude starat na padesát tisíc policistů. Po teroristických útocích v Paříži či Nice nechce francouzská vláda nic ponechat náhodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…