Pan Pavel nám zaostává... Koranteng dostává sodu za moderátorský výkon

12.01.2023 22:38 | Ze sítí

Poslední očekávaná televizní debata tří favorizovaných prezidentských kandidátů Andreje Babiše, Petra Pavla a Danuše Nerudové, kterou v předvečer před vypuknutím prezidentských voleb vedl Rey Koranteng, sklízí na sociálních sítích nebývale ostré reakce. Překvapivě kritika míří hlavně na slabý výkon moderátora.

Pan Pavel nám zaostává... Koranteng dostává sodu za moderátorský výkon
Foto: Screen vysílání TV Nova
Popisek: Petr Pavel v prezidentské debatě na TV Nova

Televize Nova dnes v osm večer odvysílala debatu tří kandidátů na prezidenta, kteří měli v průzkumech nejvyšší preference. Poprvé se v ní proti svým konkurentům postavil Andrej Babiš. Pozvání do předešlých debat v České televizi a na CNN Prima NEWS odmítl. Své rozhodnutí v případě ČT zdůvodňoval například tím, že nedostává dostatečný prostor k mluvení.

Anketa

Který z prezidentských kandidátů je podle vás nejpoctivější?

hlasovalo: 19227 lidí

Ač diváci čekali živou debatu, nakonec i pro samotný moderátorský výkon Korantenga vyjadřují nad celým pojetím debaty silné zklamání. Objevují se názory, že byla příliš nudná, a kritiku sklízí hlavně moderátor, jehož prioritou bylo úpěnlivé hlídání, aby každý kandidát měl stejný prostor pro své odpovědi, což se však po celou dobu vysílání nedařilo, i na to moderátor svým komentářem často upozorňoval.

Tuto skutečnost reflektoval také komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. Podle něj Koranteng nedosahoval moderátorských kvalit, které jsou v tomto formátu debaty více než žádoucí. „Smutný, že jediná televize, do který přijdou všichni tři favoriti, nemá moderátora, který by takovou debatu utáhl.

A že jediný kritérium, který tahle debata má, je, aby snad náhodou jeden z těch tří strejdů a tet nemluvil o pět vteřin dýl než ostatní... Aneb: Pan Pavel nám stále zaostává o dvě minuty, tak co zajímavého byste nám tak řekl, asi na dvě minuty?“ glosoval Korantengův moderátorský um.

Debata nabídla k vidění skutečně kuriózní situace: kandidátům byl například měřen čas jejich mluvení, a pokud se třeba stalo, že Andrej Babiš příliš odskakoval, musel následně jedno kolo mlčet.

Generál Petr Pavel, který svůj čas k mluvení ze tří kandidátů využíval výrazně nejméně, pak Babišovi nabízel, že mu věnuje své dvě minuty. Poznamenal k tomu ještě, že to, že někdo mluví hodně, ještě neznamená, že říká něco podstatného.

Počínání moderátora ohledně hodnocení debaty na základě měření času negativně zhodnotil právník Tomáš Tyl. „Tvl, moderátor hodnotí výsledek debaty podle minut, kdo jak mluvil... Já znal jednoho němého... No, tak nic,“ podotkl na svém facebooku.

Celou debatu pak moderátor Rey Koranteng zakončil slovy, která opět zvýraznila, jak velký kladl důraz na čas. Uvedl, že doufá, že všichni prezidentští kandidáti jsou spokojeni s tím, že měli dostatek časového prostoru se k tématům vyjadřovat, a pokud nevyužili plně čas, který měli přidělený, byla to jejich volba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…