Pan Pirát by tu nejspíš chtěl lidové soudy... Komentátor se po výstupu Michálka na síti neudržel

04.08.2019 15:39

Moderní demokratický stát stojí na třech silných nezávislých pilířích – na moci výkonné, zákonodárné a soudní. Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek se však nedávno rozhodl, že se pořádně obuje do moci soudní; nelíbilo se mu totiž, jak soudci rozhodli v jedné konkrétní kauze. Jenže pokud by se takhle k rozhodnutím soudu stavěli všichni lidé, může nás to dovést až do pekel. Alespoň podle komentátora Petra Holce.

Pan Pirát by tu nejspíš chtěl lidové soudy... Komentátor se po výstupu Michálka na síti neudržel
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

Komentátor serveru Info.cz Petr Holec kroutí hlavou nad počínáním předsedy poslaneckého klub Pirátů Jakuba Michálka. Tomu se nelíbilo, jak rozhodl soud v kauze někdejšího státního zástupce Libora Grygárka stíhaného za možné zneužití pravomoci v souvislosti s kauzou Romana Janouška. Pražský městský soud kauzu nepravomocně zastavil. A pirát Jakub Michálek se na sociální síti Twitter okamžitě ozval.

„Česká justice absolutně selhala v kauzách kolem Romana Janouška a bývalého státního zástupce Libora Grygárka. Jsme stále státem, kde je korupce legální. Opravdu se nechci dočkat doby, kdy bude stát platit Grygárkovi odškodnění za jeho korupci. Budu interpelovat ministryni Benešovou,“ napsal Michálek.

Podle Holce pirátský poslanec neudělal nic menšího, než že zpochybnil soudní moc a upřednostni moc dnes již naštěstí neexistujících lidových soudů, kterým často šlo spíše o lynč než o spravedlnost.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

„A kdo se vlastně může divit: v posledních sněmovních volbách Piráti utrhli téměř 11 procent hlasů ze starého ‚vězeňského‘ autobusu, na němž ‚bručeli‘ všichni od Sobotky přes Kalouska až po Babiše. Svým populismem Michálek připomíná někdejšího lídra Věcí veřejných Radka Johna, jen mnohem víc děsí. Bývalý televizní bavič objížděl před volbami Česko s veselými historkami o tom, jak všichni kradou a měli by proto ‚sedět‘. Jenže John byl na rozdíl od Michálka scenárista a spisovatel, a od nich chceme, aby si vymýšleli. Jakmile si stejně začnou vymýšlet i právníci, jsme na cestě do pekel,“ varoval Holec.

Nakonec komentátor naznačil, že Michálkovi snad jde o monstrproces podobný těm, jaké za časů své vlády nad touto zemí rozehrávali komunisté. Bez ohledu na důkazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…