Pane Duko, jste cítit nácky, vzkazuje Martin Fendrych. Jste nesnášenlivý jak Zeman a Babiš

14.07.2018 16:36

Kardinál Dominik Duka podal trestní oznámení kvůli kontroverzní divadelní hře „Naše násilí a vaše násilí“, ve které představitel Ježíše Krista znásilňuje muslimku. Kardinál Duka prohlásil, že tak učinil ve jménu svých „křesťanských oveček“. Komentátor serveru Aktuálně.cz oponuje, že Duka se tím nepostavil ani tak na stranu svých oveček, ale spíše na stranu obdivovatelů nacismu.

Pane Duko, jste cítit nácky, vzkazuje Martin Fendrych. Jste nesnášenlivý jak Zeman a Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památka Umučení Páně, kterou sloužil kardinál Dominik Duka v chrámu sv. Víta na Pražském hradě

Dominiku Dukovi došla trpělivost. V souvislosti s kontroverzní hrou Naše násilí a vaše násilí, ve které představitel Ježíše znásilní muslimku, podal nejvyšší představitel římskokatolické církve v Česku trestní oznámení. Prý tak učinil proto, aby promluvil za všechny své věřící spoluobčany, kteří v něj vložili důvěru.

Komentátor Martin Fendrych se však domnívá, že těmito „ovečkami“ ve skutečnosti nejsou čeští katolíci, ale obdivovatelé nacismu.

„Nejvyšší český katolík tedy podává žalobu kvůli divadelní hře, kterou šikovně využilo brněnské politické hnutí Slušní lidé řazené mezi nácky, aby bylo vidět před podzimními volbami. V té hře, kterou skoro nikdo neviděl (podobně jako Boha, toho ovšem nikdy nikdo neviděl), postava Ježíše znásilní muslimku,“ napsal Fendrych.

Komentátor má za to, že by český nejvyšší římský katolík měl řešit důležitější témata, která Česko pálí mnohem víc – chudoba ohrožující některé skupiny obyvatel, dluhové pasti, exekuce, bezdomovectví a tak podobně. Jenže Duka se raději věnuje tématu, na kterém se podle komentátora zviditelňují čeští „náckové“. A bohužel tak nečiní poprvé. Stačí se prý podívat, jak se zastával Tomia Okamury.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Na nebezpečné spojení mezi Dukou a extremisty upozornili také profesor Tomáš Halík a profesor Martin C. Putna. „Léta jsem se zabýval meziválečným souzněním evropských fašistů s částí evropského křesťanstva, ta historie je opravdu strašná. A dnes nám nějací samozvaní lidé začnou říkat, že hájí pořádek. Nejdřív verbálně, potom s klacky,“ varoval Martin C. Putna.

Duka by prý měl hledat smír, cestu k odpuštění pro všechny lidi, jenže český duchovní se prý místo toho stará o to, aby prohloubil příkopy přítomné v české společnosti.

„Představte si, že byste se teď měli stát katolíkem, že byste teď uvažovali o obrácení na křesťanskou víru. Ve chvíli, kdy šéf českých katolických křesťanů souzní s nácky a žaluje de facto divadelní hru. Řekli byste si asi: Vždyť ten jejich šéf je stejně nesnášenlivý jako Zeman či Babiš! To můžu rovnou zůstat pohanem,“ uzavřel Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…