Pane Tejci, postavte se Sobotkovi, ať konečně musí makat, prosil čtenář. Přečtěte si poslancovu odpověď

02.11.2016 17:47

Postavíte se Sobotkovi? Jak můžete být ve straně podporující multikulturalismus? Na tyto i další otázky čtenářů odpověděl v posledních hodinách poslanec Jeroným Tejc (ČSSD) na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Pane Tejci, postavte se Sobotkovi, ať konečně musí makat, prosil čtenář. Přečtěte si poslancovu odpověď
Foto: archiv J. Tejc
Popisek: Předseda ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny Jeroným Tejc (ČSSD)

Jeden ze čtenářů poukázal na to, že bude trestné „hanobit třídu definovanou životním stylem, vzděláním, příjmem i autoritou“. „Trestné bude rovněž podněcovat nenávist k lidem s různým pohlavním ztotožněním a způsobem, jak někteří vykonávají pohlavní styk. ČR tím plní požadavky Evropské unie,“ popsal čtenář s tím, že podle něj jde o jasné omezování svobody slova. Tejc odpověděl, že navrhované a diskutované změny, které mají trestním zákonem omezit svobodu slova, rozhodně nepodpoří. „Nedovedu si ani představit, že by současná Poslanecká sněmovna podobné zákony přijala. Ze strany EU jde pouze o doporučení, a nejsme tedy nuceni tuto legislativu pod hrozbou sankcí do našich zákonů implementovat,“ vysvětlil.

Dalšího čtenáře zajímalo, zda se Tejc postaví Sobotkovi. „Nebo ho necháte, aby vás dovedl na politické smetiště? Podle mě by měl Bohuš začít konečně makat taky jinde než v politice,“ svěřil se čtenář se svým názorem. Tejc odpověděl, že chce v nejbližších měsících svést především programový, nikoliv personální souboj o budoucí podobu ČSSD. „To, zda budu kandidovat do vedení a na jakou pozici, se rozhodnu na konci roku. Do sjezdu, který se koná až na jaře, je ještě dost času,“ upřesnil.

Jedna z otázek směřovala k tomu, jak může se svými vlasteneckými názory být ve straně podporující multikulturalismus. „Na nutnost vyřadit uvedené pasáže z našeho programu jsem mimo jiné upozornil už na jednání širšího vedení strany před několika měsíci, právě při debatě o programu,“ reagoval Tejc.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…