Paní hejtmanka Jermanová? Babišovo hnutí si vybralo lídra pro střední Čechy

28.02.2016 21:38

Lídrem kandidátky hnutí ANO ve Středočeském kraji pro letošní krajské volby bude první místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová. Rozhodli o tom delegáti na sobotním sněmu krajské organizace ANO, sdělil dnes ČTK Marek Rejman z kanceláře Jermanové. Hnutí ANO se krajských voleb účastní poprvé.

Paní hejtmanka Jermanová? Babišovo hnutí si vybralo lídra pro střední Čechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Pro kandidátku hlasovalo 30 delegátů, tři se zdrželi a nikdo nebyl proti. „Kandidátku jsme dlouho pečlivě ladili. Dala jsem si za cíl postavit kvalitní a vyvážený tým osobností, se kterým vybudujeme kraj bez rizik. S výsledkem sněmu jsem maximálně spokojená. Ráda bych delegátům poděkovala, že přijali moji filosofii a dali kandidátce tak silný mandát,"“uvedla Jermanová.

Sněmu se zúčastnil také předseda hnutí Andrej Babiš. „Jsem přesvědčen, že paní Jermanová se svým týmem uspěje. Na průzkumy nekoukejte, volby budou o tvrdé práci,“ řekl.

Své kandidátky ve středních Čechách už uzavřely i některé další strany. ČSSD by měl vést současný hejtman Miloš Petera. Lídrem KSČM bude současný radní pro kulturu středočeského hejtmanství Zdeněk Štefek. V čele kandidátky ODS je starosta Líbeznic u Prahy a místopředseda strany Martin Kupka. Za TOP 09 bude volebním lídrem náměstek šéfa podolské porodnice Petr Tiso. Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) povede do voleb kolínský starosta a krajský zastupitel Vít Rakušan.

Krajské volby ve Středočeském kraji v roce 2012 vyhrála ČSSD před KSČM a ODS. Z 65 mandátů jich sociální demokraté získali 20, komunisté o jeden méně a občanští demokraté 16. TOP 09 a Starostové mají deset zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …