Papež si vřele dopisuje s muslimským lhářem. A Západ padá na kolena před islámskými diktaturami, zuří italský komentátor

16.02.2018 8:53

Italský publicista Giulio Meotii tvrdí, že představitelé Evropské unie i papež František setrvale ustupují islámským diktaturám. Západoevropským politikům dále vyčítá, že se staví společně s muslimy proti Izraeli.

Papež si vřele dopisuje s muslimským lhářem. A Západ padá na kolena před islámskými diktaturami, zuří italský komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Agora budovy Evropského parlamentu

„Ministryně zahraničí EU Federica Mogherini byla v posledních týdnech patrně velmi zaneprázdněná, když ani nebyla schopna podpořit protesty demokraticky smýšlejících obyvatel v Íránu. Až po šesti dnech se ze sebe vykoktala prázdné a neutrální fráze o nenásilných protestech a svobodě projevu,“ kritizuje italský publicista s tím, že podobně „neslaně a nemastně“ reagovala také švédská ministryně zahraničí Margot Wallstromová.

Její kolegyně z vlády, ministryně obchodu Ann Lindeová a dalších deset švédských ministryň navíc při své loňské návštěvě Íránu oblékli hidžáb. „Švédské ministryně si tolik potrpí na feminismus, ale íránské ženy nepodpořily. A právě Íránky nyní na protest hidžáb odhazují pryč. Ministryně Lindeová navíc v době nejhorších represí v Íránu řešila zákon o klimatických změnách,“ píše ve výsměšném tónu Meotti.

Italský publicista konstatuje, že tváří tvář potlačování demokratických protestů v Íránu mlčí drtivá většina představitelů Evropské unie. „Stejně jako mlčeli, když v Turecku prezident Erdogan zaváděl diktaturu. Brusel je v posledních měsících zneklidněn stran soudních reforem v Polsku, ale zoufalé poměry v Turecku nechávají Junckera a spol. zcela klidnými,“ podivuje se Meotti a poukazuje na kontroverzní krok OSN.

„Vláda Trumpa pozastavila svoji finanční pomoc Úřadu OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA) ve výši 65 milionů dolarů a Belgie ihned jako náhradu poslala 23 milionů dolarů. Je s podivem, že evropská země posílá peníze organizaci, která umožnila vzdělávacím institucím, aby z jejich prostor palestinští teroristé odpalovali rakety na Izrael, produkovala učebnice s nenávistnými texty o Židech a dávala práci palestinským teroristům,“ dodává.

Za neúnosné považuje Meotti také fakt, že většina evropských zemí na půdě OSN téměř vždy hlasuje ve shodě s arabskými a islámskými režimy proti Izraeli. „Máslo na hlavě má i papež František, který si vřele dopisuje s velkým imámem z Káhiry Ahmedem el-Tayebem. Přitom tento imám lživě hlásá, že Palestinci osídlili Jeruzalém ještě před příchodem Židů. Jde o historickou lež, ale papež mlčí a nevidí důvod, proč odsoudit tuto i další antisemitismem ovlivnění lži,“  žasne komentátor.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…