Paraziti, nezákonní islámští vetřelci. Chtějí vysát náš sociální systém. S těmi žádné slitování, rozčílil se Okamura na akci v Brně

04.12.2015 16:30

REPORTÁŽ Ve čtvrtek vystoupili na setkání s občany v Brně poslanci hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura, Radim Fiala a Jaroslav Holík, aby vysvětlili priority svého programu a vyslovili názor na současnou politiku. V sále kulturního domu na Musilově ulici se sešly zhruba dvě stovky převážně příznivců Okamurova hnutí.

Paraziti, nezákonní islámští vetřelci. Chtějí vysát náš sociální systém. S těmi žádné slitování, rozčílil se Okamura na akci v Brně
Foto: David Daniel
Popisek: Tomio Okamura

Okamura oslovil nejprve zúčastněné seniory a zkritizoval vládu za to, že si z nich dělá legraci, protože to, co dostanou příští rok navíc, je v přepočtu koruna padesát denně, a vláda podle něj peníze pro seniory nemá, protože dává finance na nelegální imigranty. Těch podle Okamury vláda přijímá víc, než jí předepisuje EU a lidem o tom lže. „SPD je jedinou parlamentní stranou, která prosazuje nulovou toleranci nezákonné imigrace. Již loni jsem šel za představiteli této vlastizrádné vlády a říkal jsem jim, aby změnili zákon o slučování rodin, protože kvůli tomuto zákonu při povolení k pobytu jedinému imigrantovi, může si okamžitě do ČR nastěhovat celou svou rodinu. Nezákonní vetřelci, vyznavači islámu, které odsouhlasila vláda, nás budou stát ve střednědobém horizontu přibližně deset procent peněz, které jdou na důchody,“ řekl v Brně Tomio Okamura.

Stěžoval si také, že už rok nebyl pozván do České televize, protože ji řídí rada, kterou volí Poslanecká sněmovna, kde má většinu vládní koalice. „Českou televizi i rozhlas ovládá Babiš, Bělobrádek a Sobotka, a SPD je proto cenzurovanou stranou, je tam jasný pokyn, že Okamuru nemají zvát,“ řekl lídr SPD.

Okamura: Jsme jedinou sociálně citlivou stranou v ČR

Tomio Okamura také zmínil boj své strany za zvýšení porodnosti v České republice. Když byl odmítnut jejich návrh na bezúročné půjčky mladým manželům, odvolával se na studii, podle které budeme vymírat a je potřeba podpořit porodnost. „Naše hnutí SPD – Okamura, Fiala, Holík přišlo s návrhem zákona, podle kterého by porodné dostávaly rodiny na všechny děti, nejen na první a druhé. Podmínili jsme to ale tím, že nárok by měli jen rodiče s čistým trestním rejstříkem a minimálně pětiletou pracovní minulostí. To znamená, že slušní dostanou a paraziti nic. A jak hlasovala koalice – okamžitě nám to zamítli, tahle se oni chovají,“ oslovil přítomné Tomio Okamura. Kromě toho představil svou představu pomoci živnostníkům, v jejímž rámci by chtěl prosadit, aby tato skupina podnikatelů musela odvádět DPH až po proplacení faktury, i tento návrh ale koalice opět smetla se stolu. „My jako poslanci SPD sledujeme nejmodernější trendy světa a snažíme se na rozdíl od vlády dotáhnout Českou republiku na světovou úroveň,“ řekl Okamura, podle nějž obdobné opatření uzákonila Velká Británie, Slovinsko, jedna z pobaltských zemí.

V oblasti boje proti islámu Okamura zmínil návrh SPD postavit právo šaría a džihád mimo zákon. I v tomto případě sněmovna hlasovala proti a navíc odsouhlasila přijímání „nezákonných islámských vetřelců“. „Tady se porušuje násobně mezinárodní právo. V okamžiku, kdy imigrant vstoupí do první bezpečné země a nepožádá o azyl, se stává ekonomickým imigrantem s cílem vysát sociální systém Evropy. A s takovými my nemáme žádné slitování. My v SPD ale nejsme necitové, naopak jsme jedinou sociálně citlivou stranou v ČR, protože říkáme, že spravedlivé je, aby bylo postaráno o české občany, protože kvůli dosavadním vládám za posledních 25 let je země tak rozkradená, že nemáme na pomoc všem,“ řekl Okamura.

Vláda připravuje mediální masáž

Své vystoupení předseda SPD uzavřel klíčovými tématy hnutí, z nichž jedním je zákon o osobní hmotné a trestní odpovědnosti vrcholných politiků, který tři poslanci SPD navrhli. Využili přitom podle Okamury stávajícího zákona týkajícího se zastupitelů a starostů a přiřadili k němu hejtmany a ministry. „Mysleli jsme, že pan Babiš bude pro, protože chce, aby bylo líp a chce odborníky. Všichni do jednoho ale hlasovali proti,“ volal do sálu v Brně Okamura. Když někdo odmítne podepsat hmotnou odpovědnost, je podle něj důvodem, že chce buď krást, nebo že se bojí a nevyzná se ve své práci. Další prioritou SPD je zákon o přímé volbě a odvolatelnosti politiků. Okamura a jeho dva straničtí kolegové v parlamentu chtějí prosadit zákon, který by zamezil tomu, že někdo v komunálních volbách vyhraje, ale domluví se proti němu dva nebo tři méně úspěšné subjekty a vyšachují ho, i tento zákon koalice třem poslancům SPD sněmovna zamítla.

Za vlajkovou loď SPD označil zákon o celostátním obecném referendu. „Vláda teď připravuje mediální masáž, protože připravili svůj zákon o referendu a budeme sledovat adoraci koalice a toho, jací jsou demokrati. Jaká je ale skutečnost? U referenda záleží na třech parametrech – počtu podpisů pro vyhlášení, šíře otázek, o kterých se smí hlasovat, a počtu lidí pro platnost referenda. Podle vládního návrhu se nesmí hlasovat o vystoupení z EU, o tom, zda chceme imigranty, zda chceme euro, podle vládního návrhu nesmíte hlasovat o ničem. Podle našeho návrhu o všem. Náš zákon o referendu nám zamítli loni, my jsme navrhovali, že se smí hlasovat o všech otázkách kromě listiny práv a svobod,“ vysvětloval Okamura. Dalšími důvody pro nefunkčnost vládního návrhu zákona o referendu je příliš vysoký počet podpisů pro jeho vyhlášení, který má být dvě stě padesát tisíc, a také kvórum pro účast – 25 % oprávněných voličů.

Sobotka je extrémista

V závěru proslovu Okamura pustil do etymologických výkladů. „Premiér Sobotka je extrémista! Podívejte se do výkladového slovníku, co znamená slovo extrémní: znamená to, že někdo prosazuje okrajový názorový proud. A co je to prosazování nezákonných imigrantů do České republiky? Extrémisty nejsou stany, které brání republiku proti imigrantům, ale je to Sobotka a jeho vláda. Nikdy jsem si nemyslel, že nám budou vládnout extrémisti proti vůli většiny lidí,“ řekl v Brně Tomio Okamura. V závěru se ohradil proti „pučistům a zrádcům“ z Úsvitu, kteří se původně od Okamury distancovali kvůli jeho protiislámským a protimigrantským názorům: „A najednou, když zjistili, že je to dobré volební téma, otočili. Může jim podvodníkům někdo ještě věřit?“ V závěru Tomio Okamura vyzval přítomné, aby oslovovali své příbuzné a přátele, aby se seznámili s programem hnutí SPD na Facebooku a dál šířili informace, které jsou podle něj médii cenzurovány.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Daniel

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…