Paroubek se opět zlobí: Bártovo Maserati je zvláštní, okrádá stát

31.03.2011 19:25

Ministr dopravy Vít Bárta si svým zveřejněním majetkových poměrů pěkně zavařil. Alespoň si to myslí Jiří Paroubek. Prokázal tím, že okrádá stát na daních.

Paroubek se opět zlobí: Bártovo Maserati je zvláštní, okrádá stát

Vít Bárta, poslanec Věcí veřejných, ministr dopravy a kandidát na předsedu strany, zveřejnil svá daňová přiznání, jak slíbil. Za tři roky si ve firmě ABL vydělal 32 milionů korun.

Psali jsme:
Bárta ukázal, kolik vydělal. Paroubek ho udá Kalouskovi

Bárta okrádá stát

Pochvaly se ale nedočkal. Tvrdě jej kritizuje expředseda ČSSD Jiří Paroubek. "O poměrech ve firmě ABL a jejím hospodaření také vypovídá to, že se potvrdilo mé podezření, že luxusní Maserati bylo pořízeno jako „služební vůz". To leccos vypovídá i o Vítu Bártovi samotném, který se sice snaží budit dojem muže „za vodou", který nemá potřebu v politice okrádat stát, a přitom si pořizuje luxusní věci na firmu tak, aby si je mohl odpisovat z daní, čímž však stát prakticky okrádá," napsal Paroubek na webu VaseVec.cz.

Celý text ZDE

A pro ParlamentníListy.cz Paroubek dodal: "Pokud má firma takový obrat, jak uvádí a lze dohledat, pak jsou zisky, ze kterých se vypočítává odvod na daních přinejmenším podivné. Může to naznačovat, že je Vít Bárta, napříč jeho proklamacím, buď jako podnikatel neschopný, nebo naopak všehoschopný."

Podle Paroubka by si na Bártu měl posvítit Finančně analytický útvar operující na ministerstvu financí, které řídí Miroslav Kalousek.

Paroubek je dinosaurus

Bárta se Paroubkových výzev nebojí. "Paroubek je dinosaurus a nechápe, že člověk si umí vydělat peníze i slušně. Pevně doufám, že pro dinosaury začala doba ledová," zareagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz ministr dopravy Bárta

Již v lednu Paroubek podal trestní oznámení na Bártu právě kvůli luxusnímu vozu s tím, že ABL krátí nezákonně daně.

"Podal jsem trestní oznámení na neformálního lídra Věcí veřejných, ministra dopravy a bývalého majitele detektivní agentury ABL Víta Bártu, a to na základě důvodného podezření ze spáchání trestného činu krácení daně," uvedl v lednu Paroubek.

Psali jsme:
Paroubka dráždí Bártovo Maserati

"Za tři roky si prý jako její ředitel vydělal 32 milionů Kč. Tato částka ovšem ostře kontrastuje jak s vykazovaným ziskem ABL, tak s průměrným platem ve firmě ABL, která se pohybuje pouze okolo 18 tisíc Kč. Je zřejmé, že pokud si management firmy ABL vyplácel tak vysoké částky jako plat, pak průměrný zaměstnanec ABL musí brát výrazně méně, než oněch 18 tisíc Kč. Pak je ovšem otázkou, jací lidé v ABL vlastně pracují a zda nejsou vypláceni i jinak, než oficiálně," zlobí se na Bártu Paroubek.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…