Patnáct procent potravin je nekvalitních. Alespoň, že systém kontrol je kvalitní

05.01.2012 22:57 | Zprávy

Med naředěný cukrem, víno pančované vodou… I takové speciality jsou na českém trhu k dostání. Podle posledních kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce se jedná dokonce až o 15 procent z celkové produkce. „Poslední kontrola se trefila do špatných potravin,“ vysvětlil náměstek ministerstva zemědělství Martin Hlaváček.

Patnáct procent potravin je nekvalitních. Alespoň, že systém kontrol je kvalitní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žena nakupující potraviny v supermarketu

„Je třeba vnímat ty výsledky v kontextu. Těch 15 procent šizených potravin vyplývá z poslední kontroly a ne z celkových kontrol, které byly provedeny v minulém roce. Tam byl výsledek lepší, nekvalitní potraviny dosahovaly maximálně 4 procent,“ uvedl Hlaváček v Událostech, komentářích. „Poslední kontrola se strefila do špatných potravin, byla záměrně zaměřena na problematické výrobky.“

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ricin, Vrbětice, novičok. „Zeman měl pravdu.“ Kotrba rozkládá BIS

5:00 Ricin, Vrbětice, novičok. „Zeman měl pravdu.“ Kotrba rozkládá BIS

Analytik Štěpán Kotrba v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s redaktorem Radimem Panenkou zhodnotil p…