Pátrali jsme po výši honoráře Tomáše Kluse. Když jsme to vypátrali, tak nám spadla čelist

19.04.2018 13:22

ParlamentníListy.cz byly ve čtvrtek osloveny jedním z pořadatelů koncertů, který chtěl pozvat hudebníka Tomáše Kluse. Jak nám tento promotér řekl, částka, jakou Tomáš Klus požaduje, je prý astronomická a nereálná. Žádal nás rovněž, abychom jeho stanovisko uveřejnili. My jsme se ovšem zprvu obrátili na Klusova manažera Jana Seidla a poprosili ho o vyjádření.

Pátrali jsme po výši honoráře Tomáše Kluse. Když jsme to vypátrali, tak nám spadla čelist
Foto: Repro Youtube
Popisek: Tomáš Klus

„Dobrý den, chtěl bych vás požádat o uveřejnění krátkého stanoviska, které se týká Tomáše Kluse. Chtěli jsme ho pozvat na show, proto jsem se obrátil na kolegy, kteří mi řekli, že je velmi drahý. Hovořilo se o stovkách tisíc, až půl milionu korun – doslova mi řekli, že je to klidně půl míče, což mi přišlo úplně z říše snů. Chtěl bych vás proto požádat, abyste vyjádřili můj nesouhlas s těmito sumami, které si běžný promotér nemůže dovolit investovat,“ sdělil muž, jeho identitu ParlamentníListy.cz znají.

Suma 450 tisíc za koncert, jak se ukázalo, není z říše snů, ale ze současnosti. Manažerovi Tomáše Kluse jsme ve čtvrtek položili následující dotaz:

„Kolegovi v redakci se ozval producent festivalu, který měl zájem o vystoupení Tomáše Kluse, za vystoupení si údajně měl říct částku 450 tisíc korun. Vydání článku jsme pozdrželi, vzhledem k tomu, že se nám zdá částka obrovská. Proto bych Vás moc poprosila, zda nám můžete říct, zda je tato částka reálná a uvést na pravou míru, v jaké cenové relaci se částka za jeden koncert pohybuje?“

Odpověď Jana Seidla, který se stará o Klusův management a booking? „Ta částka není nereálná, prosím,“ sdělil pro ParlamentníListy.cz promptně. Seidl následně uvedl, že „takové částky jsou většinou za VIP akce, které pořádají agentury. Takových se zúčastňujeme velmi ojediněle, protože se především soustředíme na vlastní koncerty s vlastní produkcí."

K tématu svých peněz se v minulosti Tomáš Klus vyjádřil následovně: „Hodně lidí si myslí, že se topím v penězích. Ale není to pravda. Nevím, čím vzbuzuji tento dojem,“ uvedl.

Pro srovnání: Prezident bude brát od příštího roku 252 800 korun a ministři 144 700 korun měsíčně, stejně jako místopředsedové parlamentních komor. Premiér bude měsíčně brát okolo 203 tisíc, řadoví poslanci okolo 76 tisíc korun hrubého.

Naše redakce vzápětí oslovila prakticky všechny organizátory velkých hudebních festivalů, abychom věděli, jak se vlastně honoráře (českých) umělců, kteří pravidelně zasahují do politického a společenského dění, pohybují. Anton „Tono“ Repka, PR manažer Pohoda Festivalu, jedné z největších hudebních produkcí na Slovensku, shrnul naše dotazy jasně.

„V našom regióne sa ceny za najväčšie mená (napr. prvých 10–20 umelcov v lineupe festivalov podobnej veľkosti ako Pohoda) môžu rádovo pohybovať aj v miliónoch českých korún, toľko môžu stáť najväčšie zahraničné hviezdy. Netýka sa to slovenských a českých umelcov. Práve naopak. Slovenskí a českí umelci sú častokrát ochotní účinkovať na rôznych benefičných ci spoločenských dôležitých udalostiach aj zadarmo.“ Konkrétní vzhledem ke smlouvám však být nemohl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…