Pavel Šafr odhalil, proč chce Zeman stavět „železnou oponu“: Nejde tu o zdraví, ale o zvrácené potěšení

20.04.2020 21:20

„Miloši Zemanovi vůbec nejde o naše zdraví. Má zlomyslné a zvrácené potěšení z restaurování prvků totalitního režimu, a to včetně jeho klíčového symbolu: železné opony,“ rozjel se ve svém komentáři šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr. Uzavření hranic kvůli šíření koronaviru vnímá jako „záminku k obnově českého koncentráku“. Prý se tak děje nikoli kvůli pandemii, ale aby sem nedoputovala „nákaza liberální demokracií“.

Pavel Šafr odhalil, proč chce Zeman stavět „železnou oponu“: Nejde tu o zdraví, ale o zvrácené potěšení
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí
Výrokem o uzavřených hranicích dle Šafra prezident Miloš Zeman „opět promluvil všem komunistům, putinovcům, vystrašeným venkovanům a obstarožním extremistům z duše“.

„Zastávám názor, aby hranice byly uzavřeny rok,“ pronesl prezident v neděli v rozhovoru pro Frekvenci 1. Podle hlavy státu by otevření hranic mohlo přinést další vlnu epidemie, zejména při cestách tam, kde ještě neskončila. Lidé by si podle Zemana měli vychutnat krásy české krajiny.

Šafr si myslí, že „sen o zavírání hranic nesouvisí s koronavirovou epidemií“. „Ta je jen novou záminkou k obnově českého koncentráku. Před pěti lety nás chtěli chránit před migranty. Ti samí vlastenci nás ale předtím chtěli bránit před americkou armádou a protiraketovým radarem. Tito lidé mají nepochybně hlubokou rodinnou anamnézu své nemoci. V padesátých letech jejich rodiny bojovaly s americkým broukem a kvůli tomu stály na stráži tábora míru a socialismu,“ píše.

A pokračuje: „Zavírání hranic je projevem zařazení zpětného chodu ve stroji času. Je to úpadek, který se může nakrátko prosadit, když se znovu spojí všichni hlupáci a zbabělci a jejich dětinské inklinace zneužijí političtí darebáci.“

Zemanovi dle komentátora „nejde o naše zdraví“. Prezident prý má „zlomyslné a zvrácené potěšení z restaurování prvků totalitního režimu, a to včetně jeho klíčového symbolu: železné opony“. Hranice se, podle Šafra, nezavírají kvůli vnějšímu ohrožení, ale „aby se čeští občané náhodou neměli jinde líp a nevozili nám sem nákazu liberální demokracií“.

„Prezident Zeman a celý jeho rudohnědý fanklub má ale smůlu. Zavřené hranice jsou minulostí. Jejich přechod lze jen různými buzeracemi ztížit, ale zavřít je už nelze. Když Babišova vláda prokázala svůj antiliberální charakter a zakázala lidem vycestovat, rychle se ukázalo, že jde o protiústavní opatření. Vláda nemá žádné právo zavírat hranice a prezident už tuplem ne,“ pravil Šafr. Přikládá, že Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi „není nic do toho, kam a kdy vyrazíme za hranice“.

„Oni nejsou pány našich životů. A rozhodně se nebudeme řídit slaboduchými plány na vycestování pouze do povolených zemí, kterými má být Slovensko a Chorvatsko. Uvažovaný koridor z Česka do Chorvatska je směšnou hloupostí. Před čím by se na něm v Rakousku chránili čeští paštikáři? Před nákazou civilizací?“ pokračuje.

Jediné legitimní omezení je, podle Šafra, jen to, jaká pravidla vydávají cílové země. „Ale v Evropě není naštěstí mnoho Milošů Zemanů. To je jen naše bizarní česká rarita, která je důsledkem komunistického vymývání mozků. Evropa je svobodná a svobodná zůstane i po epidemii. Epidemie hlouposti a zabedněnosti se v ní jen tak snadno nerozšíří. Máte smůlu, komouši,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…