Pavel Šafr se raduje z voleb na Ukrajině: Zhroutil se vám svět, komunisté, klausovci, vyvadilovci... Žádné vítězství fašistů. Mám tu zemi rád

27.10.2014 7:56

Podle neoficiálních výsledků voleb zřejmě opanují ukrajinský parlament prozápadní síly, přičemž strany na obou koncích politického spektra (komunisté a Nový sektor) do poslaneckých lavic neusednou. Pro bývalého šéfredaktora Reflexu Pavla Šafra je to dobrá zpráva, která prý ale rozhodně nepotěší „koalici absurdních klausovců, vyvadilovců a komunistů“.

Pavel Šafr se raduje z voleb na Ukrajině: Zhroutil se vám svět, komunisté, klausovci, vyvadilovci... Žádné vítězství fašistů. Mám tu zemi rád
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Pravděpodobným vítězem voleb se stal Blok Petro Porošenka vedený ukrajinským prezidentem a hned za ním skončila Lidová fronta premiéra Arsenije Jaceňuka. Ústřední ukrajinská volební komise oznámí oficiální volební výsledky až dnes, obě výše zmíněné strany již ale podle všeho zahájily vyjednávání o vládní koalici, kterou zřejmě doplní politický nováček - hnutí Svépomoc lvovského starosty Andrije Sadovyje. Naopak komunisté se údajně do parlamentu vůbec nedostali, stejně jako krajně pravicová strana Nový sektor.

Ten podle Šafra dostal dvě procenta hlasů, což je prý důkaz, že fašismus na Ukrajině nevládne. „Tím totálně zkrachovala celá ideologie Putinovy páté kolony vedená koalicí absurdních klausovců, vyvadilovců a komunistů,“ napsal na svůj facebookový profil.

Ukrajinský parlament podle něho ovládnou zastánci demokratické orientace a integrace se západním světem. I proto bychom prý měli považovat Ukrajince za naše spojence. „A právě proto bychom je neměli zrazovat v jejich obraně prozápadní identity a v jejich odporu vůči imperiální invazi Putinova Ruska, které likviduje svobodu vlastních občanů a ohrožuje mír v naší části světa,“ míní Šafr.

„Mám moc rád Ukrajinu. Stále více si o ní čtu a snažím se pochopit její těžkou situaci. Potřebuje naši solidaritu,“ uzavřel svůj příspěvek k parlamentním volbám na Ukrajině.

Co přesně napsal Pavel Šafr na Facebook:

Volby na Ukrajině ukázaly, že žádný fašismus tam nevládne. Ten slavný" Pravý sektor, který tam prý všechno řídí, dostal 2 procenta hlasů. Tím totálně zkrachovala celá ideologie Putinovy páté kolony vedená koalicí absurdních klausovců, vyvadilovců a komunistů. Nový parlament Ukrajiny ovládnou zastánci demokratické orientace a integrace se západním světem. Právě proto jsou Ukrajinci naši spojenci. A právě proto bychom je neměli zrazovat v jejich obraně prozápadní identity a v jejich odporu vůči imperiální invazi Putinova Ruska, které likviduje svobodu vlastních občanů a ohrožuje mír v naší části světa. Mám moc rád Ukrajinu. Stále více si o ní čtu a snažím se pochopit její těžkou situaci. Potřebuje naši solidaritu.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…