Peake možná nahradí Johna. Funkci šéfky VV by se nebránila

20.11.2010 9:23

Poslankyně Věcí veřejných Karolína Peake by v případě, že by odstoupil šéf strany Radek John, uvažovala o kandidatuře na jeho nástupce.

Peake možná nahradí Johna. Funkci šéfky VV by se nebránila

Poslankyně a místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake (VV) v rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes uvedla, že pokud by šéf strany Radek John stál o svoji výměnu, kandidatuře na tento post by se nebránila.

Pokud nebudou lidi, nastoupí Peake

"Kdybych měla pocit, že nejsou lidi, tak do toho možná půjdu," připustila v deníku. Dodala ale, že pokud by do volby šel silný kandidát, kterého by podporovala, raději by se vyslovila v jeho prospěch, než aby kandidovala ona sama.

Špatná sebeprezentace jako důvod

Bilancovala také volební neúspěch Věcí veřejných v minulých volbách. "Myslím, že jsme nebyli dostatečně politicky vyspělí a prozíraví jako naši zkušenější političtí partneři, když jsme veřejně prezentovali nepopulární škrty naši ministerstev už před podzimními volbami," vysvětlila s tím, že právě špatná sebeprezentace byla jedním ze zásadních důvodů pro ztrátu politické podpory.

Peake v rozhovoru také připustila že její strana posbírala v květnových volbách řadu protestních hlasů, o které poté, co vstoupila do vlády, přišla.

Více čtěte:

Peake: Česku hrozí arbitráž za zákon o veřejných zakázkách

Peake vysvětluje: Zákon je v rozporu o zadávání zakázek, proto jej nechceme

Foto: ceskyrozhlas.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…