Pecina označil jmenování Červíčka za nezákonné. Chovanec nechápe a obává se soudu

07.01.2014 18:19

Milan Chovanec, pretendent ve vedení Ministerstva vnitra, naznačil, jak hodlá rozhodovat v kauze vedení policie. Úřadující ministr vnitra Martin Pecina dnes zrušil údajně nezákonné jmenování Martina Červíčka policejním prezidentem a umožnil tak návrat plukovníka Petra Lessyho do funkce. Ten přislíbil, že novému ministrovi nabídne svou funkci k dispozici.

Pecina označil jmenování Červíčka za nezákonné. Chovanec nechápe a obává se soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

„Pan ministr tvrdí, že to byl nezákonný postup. Já jsem takovou argumentaci neviděl,“ uvedl v rozhovoru pro zpravodajský kanál veřejnoprávní České televize sociálně demokratický poslanec Milan Chovanec. „Obávám se, že finálně bude muset rozhodnout až soud,“ dodal.

„Pan Červíček jasně deklaroval, že se cítí poškozen,“ řekl s tím, že jeho apel se na soud nelze tedy vyloučit.

Stane-li se Milan Chovanec ministrem vnitra, plukovník Petr Lessy nejspíše v čele policie skončí. „Pokud pan Lessy nabídne rezignaci, tak ji přijmu,“ upřesnil. „Pokud se pan Červíček nedomůže návratu do funkce u soudu, vypíšu transparentní výběrové řízení,“ naznačil Milan Chovanec svůj plánovaný postup. „Vůbec nevylučuji, že se policejním prezidentem stane znovu pan Červíček nebo pan Lessy, budou-li osloveni,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…