Pekarová u Chlumce. Kolik uprchlíků má doma Novotný? Stonjeková se vysmála snaze o převýchovu Evropanů

14.08.2021 12:54

Publicistka Karolina Stonjeková okomentovala dění posledních dní s razancí sobě vlastní. Konstatovala, že předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová pochodí s tématem uprchlíků jako sedlák u Chlumce, a zavěštila si, že Piráti nedopadnou u voleb, jak by si přáli, protože vyčerpali svůj protestní potenciál. Zmínila i pokus o převýchovu zaměstnanců v německé automobilce Volkswagen. A nejen tam. Podle ní hrozí, že „červená čísla budou vyvážena pracovníky tmavé pleti“.

Pekarová u Chlumce. Kolik uprchlíků má doma Novotný? Stonjeková se vysmála snaze o převýchovu Evropanů
Foto: Repro XTV.cz
Popisek: Karolina Stonjeková

Před kamerou internetové televize XTV si nejprve vzala na paškál německou automobilku Volkswagen, která zaměstnancům vyřadila v jídelnách ze stravy maso. Prý tím chrání planetu. Podle Stonjekové to bude mít jediný efekt. Manželky svým mužům nasmaží řízky do zásob, chlapi přestanou chodit do kantýny a dají si o pauze domácí řízek, „velký jako kolo od passatu“. „Já si myslím, že si budou zaměstnanci nosit svačinky. A jestli někdo chce, tak ať tam postaví steakhouse, a uvidí se, co bude mít větší návštěvnost,“ poznamenala Stonjeková.

„Já bych tam poslal pana (Matěje) Stropnického s paní Janou Maláčovou (ČSSD). Oni by nadělali pár selfie se šťastnými zaměstnanci, jak sedí u té brokolice,“ přisadil si moderátor Luboš Xaver Veselý, který se Stonjekovou konverzoval. Upozornil také, že VW vyrobí na sedm milionů aut ročně, a teď se to snaží vykompenzovat brokolicí.  

„Já jsem ho dokonce jednu dobu podezřívala, že dostal rozum, tak mě z toho tímto extempore s paní Maláčovou vyléčil,“ poznamenala k tomu Stonjeková.

K podobným pokusům podle publicistky sáhnou i jiné firmy a budou se snažit vyvažovat „červená čísla pracovníky tmavé pleti“.

Téma uzavřela poznámkou, že jde o ideovou převýchovu zaměstnanců, a prý je sama zvědavá, jestli to pracovníci „zblajznou“.

Luboš Xaver Veselý poté přehodil výhybku k předsedkyni TOP 09 Markétě Pekarové Adamové, která novinářům sdělila, že by část uprchlíků, o nichž opět před volbami mluví Andrej Babiš (ANO) nebo Tomio Okamura (SPD), přijala. Ale přijala by jen prověřené a v prvé řadě děti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

A Stonjeková se pousmála.

„Ideálně děti narozené mezi lety 1970 a 1980,“ vypálila. Netuší prý také, jak by je chtěla Pekarová Adamová prověřovat.

Jedním dechem dodala, že Pekarová Adamová převzala v tomto tématu štafetu od lidovecké političky Michaely Šojdrové, která se mockrát zasazovala o přijetí dětských uprchlíků v Česku, ale poté také uváděla, že za těmi dětmi dorazí i příbuzní.

„To jsou všechno takové prostě jeskyňky,“ zmínila Stonjeková známé české pohádkové postavičky.

„Nevím teda, jestli si tím úplně pomohla, protože jsem viděla nějaký průzkum, že spousta lidí tady bere migraci jako hodně velké téma před volbami,“ dodala Stonjeková po chvíli. Soudí, že Pekarová Adamová může s tímhle tématem dopadnout jako sedlák u Chlumce.

Pokud chce pomoct uprchlíkům, mohla by jim podle Stonjekové pomoct např. v jejich domovských zemích. „Já jim až tak úplně pomáhat nechci,“ dodala ještě Stonjeková.   

Luboš Xaver Veselý v tu chvíli připomněl, že další člen koalice SPOLU, to je koalice ODS, lidovců a TOP 09, řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), v minulosti také mluvil o tom, že by přijal uprchlíky, a třeba i k sobě domů. „Jak znám Pavla, on je čestný muž, tak má určitě doma dvě rodiny uprchlický,“ pravil moderátor.

„To je zajímavý, že jsme se o tom ještě nedozvěděli,“ glosovala Stonjeková.

Moderátor Veselý poté přehodil tematickou výhybku k Pirátům, a Stonjeková nešetřila ani je. Konstatovala, že dezinformační kampaň proti Pirátům se nekoná.  „Já nic takovýho nevidím,“ uvedla.

Už teď má dojem, že Piráti stahují kalhoty daleko před brodem a hlásí do světa, že počítají s volebním neúspěchem. Podle Stonjekové se totiž ukazuje, že protestní potenciál Pirátů, z něhož těžili v roce 2017, už se vyčerpává.

Zmínila i předsedu STAN Víta Rakušana, podle něhož se na něj hledá nějaká špína. Publicistka má za to, že Rakušan už asi tuší, že na něj něco vyplave, a snaží se to shodit tím, že už dopředu varuje, že tomu lidé nemají věřit.

Nakonec konstatovala, že velká většina poslanců ODS už se těší na vládu s ANO. „To jsou informace, které mám,“ prohlásila Stonjeková poněkud tajemně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…