Pelikán se znovu vrátil k Čapímu hnízdu: Kdyby se policejní orgán choval racionálně...

22.08.2017 16:36

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO se znovu vyjádřil k práci policie v kauze Čapí hnízdo, která se týká jeho stranického šéfa Andreje Babiše. Pelikán se zakladatele hnutí ANO znovu zastal. Tentokrát v rozhovoru pro server iRozhlas.cz.

Pelikán se znovu vrátil k Čapímu hnízdu: Kdyby se policejní orgán choval racionálně...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán v pořadu OVM

Člen vlády z hnutí ANO Robert Pelikán má za to, že policie nejedná racionálně, když žádá o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání sněmovnu, která za pár týdnů skončí. Až bude Babiš zvolen znovu, policisté budou o vydání Andreje Babiše žádat znovu, což podle Pelikána ukazuje, že napoprvé policie jen chce ovlivnit volby.

„Já říkám, že racionálně se chovající policejní orgán, který by nechtěl dělat práci zbytečně, ale chtěl by se soustředit na výsledek, na který se má soustředit, tedy objasňování podezření ze spáchání trestných činů, by pokračoval dál ve svém šetření a neztrácel by čas opatřováním souhlasu, který by poté, co si ho opatří, ztratil svůj účinek,“ vyjádřil svůj názor ministr.

Celý rozhovor naleznete zde.

Ministrovo stanovisko se nezměnilo, ani když mu bylo připomenuto, že na každé vyšetřování dohlížejí státní zástupci. Ty Pelikán považuje za nezávislé a zdůrazňuje, že je neřídí. Policii však zjevně za nezávislou nepovažuje. Možná by změnil názor, kdyby policie zaslala žádost ještě o dva měsíce dřív, protože pak by do konce volebního období měla čas k tomu, aby odvedla kus práce, ale dnes prý už moc času nemá.     

„Ano, já říkám, že se policie pokusila ovlivnit volby. Říkám to proto, že policie nemůže mít jiný důvod a motiv pro to, aby postupovala tak, jak postupovala, protože to její chování by jinak bylo nelogické. Vidíte to třeba na vyjádření paní poslankyně (Miroslavy) Němcové (ODS), která řekla, a to je obzvláště komické, že tedy udělá všechno pro to, aby se o tom do voleb stihlo vůbec rozhodnout. A já se ptám, k čemu je to vůbec dobré, pokud to ztratí svůj účinek dnem voleb,“ rýpl si do předsedkyně mandátového a imunitního výboru sněmovny, který se má k policejní žádosti o vydání Babiše vyjádřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…