Peníze, peníze. Spoustu peněz! raduje se Jakub Janda

14.02.2017 12:51

Ministr zahraničních věcí Velké Británie Boris Johnson plánuje vytvořit spojenecký „Posilovací fond“, do kterého bude vloženo přes dvě miliardy korun, a prostředky z fondu budou využity na boj proti „ruské agresi“, informuje britský bulvární deník The Sun.

Peníze, peníze. Spoustu peněz! raduje se Jakub Janda
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Peníze mají být údajně vyčleněny ze sociálního fondu, ve kterém bylo v loňském roce kolem 40 miliard korun.

Prostředky z nového „Posilovacího fondu“ budou využity na projekty připravované k realizaci na Ukrajině a v pobaltských státech.

Tyto projekty si budou klást za cíl posílit „měkkou“ sílu výše zmíněných zemí. Nový nástroj britské zahraniční politiky má podle informací britského bulvárního listu v bývalých zemích Sovětského svazu pomoci zajistit prosperitu a stabilitu.

Anketa

Má kolem sebe Miloš Zeman na Pražském hradě dobré spolupracovníky?

30%
70%
hlasovalo: 3428 lidí

Týkalo by se to například posílení obranyschopnosti Ukrajiny v oblasti kybernetických hrozeb. Kromě východní Evropy má z nového fondu proudit finanční podpora i pro projekty v Sýrii a v Libyi, kde existuje vysoká hrozba radikalizace velké části populace.

Na zprávu zareagoval v České republice Jakub Janda, který na svůj twitterový účet napsal: „Velká Británie hodlá utratit 700 milionů liber ve snaze potlačit Putinův vliv ve východní Evropě, přikládám návrh na postup,“ napsal český analytik a ke svému postu přidal internetový odkaz na článek, ve kterém v loňském roce nastínil, jak se dá bojovat s ruskou propagandou.

Na Facebooku na námitku, že The Sun je bulvární deník, poznamenal, že ví „z internich zdrojů, ze se tento krok déle připravoval, takže je to pravda“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …